Frokostgrøt

Oppskrift på frokostgrøt

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 5 min
Havregrøt til frokost er en sunn og god start på dagen. Du får et balansert inntak av fiber og næringsstoffer, og du holder deg mett lenge.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 dl havregryn
1 ½ dl vann
1 dl Sunniva® Original Eplejuice
⅕ ts salt
1 ss rosiner
½ stk eple i båter
1 ss mandelflak eller nøtter
2 ss TINE Yoghurt Vanilje ev. Kesam Vanilje

Slik gjør du det

    1. Rist havregryn lett i tørr panne til de får litt farge. Hell på vann og juice, og la grøten småkoke i 4 minutter. Rør om av og til. Smak til grøten med salt.
    2. Dryss over litt rosiner, eplebåter, mandelflak eller nøtter etter ønske. Server grøten med vaniljeyoghurt eller Kesam Vanilje.
Tips!

Varier gjerne med forskjellig type tørket frukt, bær og nøtter.

Kommentar

Kommentarer

  • Maja

    3 år siden
    Koker du grøten i stekepanna, eller skal de ristede grynene tas over i en kasserolle? Oppskrifta så veldig god ut , den skal jeg prøve ut i morgen tidlig :).

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Maja, Du kan godt bruke en kjele med tykk bunn. Eller lage det i en liten stekepanne :) Håper grøten falt i smak!

      Kommenter  (0)


  • Sunniva

    6 år siden
    Jeg elsker denne oppskriften! Spiser det til frokost hver eneste dag, men jeg dropper rosinene, den tørkede frukten og bruker et helt eple i stedet for.

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Sunniva! Takk for tipset om eplet. Selv er jeg veldig glad i raspet eple i grøt. Perfekt sammen med litt sukker og kanel! En god start på dagen! :)

      Kommenter  (0)


  • Nina M

    7 år siden
    Dene grøten falt så absolutt i smak for en syk kropp. Da jeg ikke hadde alle ingrediensene byttet jeg juicen med melk, og jeg byttet yoghurten med honning. Jeg sløyfet eple men brukte rosiner og tørket nøtter. Så til slutt pyntet jeg med litt honning på toppen. Velig god frkokostgrøt, og ikke minst enkel!

    Kommenter  (3)

    • Nina Bull,

      7 år siden
      Takk for tips!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat