Frokostgrøt

Oppskrift på frokostgrøt

6
  • Enkel
  • 5 min
Havregrøt til frokost er en sunn og god start på dagen. Du får et balansert inntak av fiber og næringsstoffer, og du holder deg mett lenge.

Ingredienser

1 dl havregryn
1 ½ dl vann
1 dl Sunniva® Original Eplejuice
⅕ ts salt
1 ss rosiner
½ stk eple i båter
1 ss mandelflak eller nøtter
2 ss TINE Yoghurt Vanilje ev. Kesam Vanilje

Slik gjør du det

    1. Rist havregryn lett i tørr panne til de får litt farge. Hell på vann og juice, og la grøten småkoke i 4 minutter. Rør om av og til. Smak til grøten med salt.
    2. Dryss over litt rosiner, eplebåter, mandelflak eller nøtter etter ønske. Server grøten med vaniljeyoghurt eller Kesam Vanilje.
Tips

Varier gjerne med forskjellig type tørket frukt, bær og nøtter.

Kommentarer

  • Maja

    4 år siden
    Koker du grøten i stekepanna, eller skal de ristede grynene tas over i en kasserolle? Oppskrifta så veldig god ut , den skal jeg prøve ut i morgen tidlig :).

     (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      4 år siden
      Hei Maja, Du kan godt bruke en kjele med tykk bunn. Eller lage det i en liten stekepanne :) Håper grøten falt i smak!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat