Byggrynsgrøt
Denne oppskriften på byggrynsgrøt er veldig enkel å lage, men husk at grynene må legges i kaldt vann kvelden før.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Grøt
- 2 dl byggryn, (legges i kaldt vann kvelden før)
- 1 l TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 0.5 ts salt
- 2 dl lettkokt havregryn
- 1 ts malt kanel
- 2 ss honning, (kan sløyfes)
Tilbehør
- 4 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett, eller yoghurt
- 4 ss friske eller rørte bær, , ev. syltetøy
Slik gjør du
1
La byggryn ligge i rikelig med kaldt vann natten over. Hell av det overflødige vannet.
2
Ha melk, byggryn og salt i en kjele og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i 25 - 30 minutter til byggrynene er møre. Tilsett havregryn og la det småkoke i ytterligere tre minutter. Smak til grøten med salt. Kanel og honning kan en tilsette i grøten, eller la de som skal spise velge mengde selv.
Tilbehør
1
Server kald melk eller yoghurt til. Friske eller rørte bær, eller eventuelt syltetøy smaker også godt til denne grøten.
TipsServer gjerne denne byggrynsgrøten med kanel, honning og blåbær.