
Byggrynsgrøt
Denne oppskriften på byggrynsgrøt er veldig enkel å lage, men husk at grynene må legges i kaldt vann kvelden før.

Ingredienser
Antall porsjoner
Grøt
Fremgangsmåte
- 1
La byggryn ligge i rikelig med kaldt vann natten over. Hell av det overflødige vannet.
- 2
Ha melk, byggryn og salt i en kjele og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i 25 - 30 minutter til byggrynene er møre. Tilsett havregryn og la det småkoke i ytterligere tre minutter. Smak til grøten med salt. Kanel og honning kan en tilsette i grøten, eller la de som skal spise velge mengde selv.
Tilbehør
- 3
Server kald melk eller yoghurt til. Friske eller rørte bær, eller eventuelt syltetøy smaker også godt til denne grøten.
Tips
Server gjerne denne byggrynsgrøten med kanel, honning og blåbær.