Skip to main content

Byggrynsgrøt

Enkel
30min

Denne oppskriften på byggrynsgrøt er veldig enkel å lage, men husk at grynene må legges i kaldt vann kvelden før.

3.9
(401)
Next ImageByggrynsgrøt

Ingredienser

Antall porsjoner

Grøt

2 dl
byggryn (legges i kaldt vann kvelden før)
0.5 ts
salt
2 dl
lettkokt havregryn
1 ts
malt kanel
2 ss
honning (kan sløyfes)

Tilbehør

4 dl
4 ss
friske eller rørte bær, ev. syltetøy

Fremgangsmåte

  1. La byggryn ligge i rikelig med kaldt vann natten over. Hell av det overflødige vannet.

  2. Ha melk, byggryn og salt i en kjele og kok opp under omrøring. La grøten småkoke i 25 - 30 minutter til byggrynene er møre. Tilsett havregryn og la det småkoke i ytterligere tre minutter. Smak til grøten med salt. Kanel og honning kan en tilsette i grøten, eller la de som skal spise velge mengde selv.

Tilbehør

  1. Server kald melk eller yoghurt til. Friske eller rørte bær, eller eventuelt syltetøy smaker også godt til denne grøten.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gjerne denne byggrynsgrøten med kanel, honning og blåbær.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter