Skip to main content

Hirsegrøt

Enkel
15min

Hirsegrøt er en smaksrik grøt som passer til både frokost og kvelds. Grøten kan kokes på hele korn eller hirseflak.

3.6
(108)
Next ImageHirsegrøt

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dl
hirseflak
1 ts
salt
1 ts
kanel
1 ss
sukker

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melk og dryss i hirseflak. La det koke under stadig omrøring i ca. 10 minutter. Smak til med salt.

    Tips

    Bruker du hel hirse, kan du bruke 2,5 dl til 4 porsjoner. Skyll den først i kaldt vann og deretter koker du opp 4 dl vann. Ha i gryn og la det koke helt til vannet er borte. Spe deretter med 1 liter melk og kok hirsegrøten ytterligere i ca. 50 minutter på medium varme. Smak deretter til med salt.

  2. Server hirsegrøt med smørøye, kanel og sukker.

    Tips

    Ristet kokos og honning smaker også godt til hirsegrøt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kok gjerne grøten med 1 dl rosiner.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter