Skip to main content

Fløyelsgrøt på spelt

Enkel
10min

En gammel grøt-klassiker med ny vri. I denne oppskriften på smørgrøt har vi brukt speltmel og toppet grøten med friske bær!

4.3
(41)
Next ImageFløyelsgrøt på spelt

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 dl
speltmel
0.0625 ts
salt

Topping

2 dl
friske bær, f.eks. bringebær og blåbær
1 ts
malt kanel
2 ts
rørsukker
2 ts
flytende honning

Fremgangsmåte

  1. Pisk sammen melk og speltmel til du får en glatt jevning i kjelen. Varm opp under konstant omrøring og la småkoke i ca. 5 minutter eller til en tykk grøt.

  2. Rør inn smør og smak til med salt. Server med friske bær, kanel og sukker.

    Tips

    Ønsker du litt krønsj kan du drysse over hakkede nøtter eller solsikkekjerner.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Fløyelsgrøt toppes tradisjonelt med smør, kanel og sukker, men de friske bærene bidrar til en friskhet som kler grøten godt. Bruk gjerne litt syltetøy og du ikke har friske bær tilgjengelig.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter