Fløyelsgrøt på spelt

(14)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En gammel grøt-klassiker med ny vri. I denne oppskriften på smørgrøt har vi brukt speltmel og toppet grøten med friske bær!

Antall porsjoner

Ingredienser

5 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dlspeltmel
25 gTINE Meierismør
0.06 tssalt

Topping

2 dlfriske bær, f.eks. bringebær og blåbær
1 tsmalt kanel
2 tsrørsukker
2 tsflytende honning
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Pisk sammen melk og speltmel til du får en glatt jevning i kjelen. Varm opp under konstant omrøring og la småkoke i ca. 5 minutter eller til en tykk grøt.
    2. Rør inn smør og smak til med salt. Server med friske bær, kanel og sukker.

      Tips:

      Ønsker du litt krønsj kan du drysse over hakkede nøtter eller solsikkekjerner.

Tips:

Fløyelsgrøt toppes tradisjonelt med smør, kanel og sukker, men de friske bærene bidrar til en friskhet som kler grøten godt. Bruk gjerne litt syltetøy og du ikke har friske bær tilgjengelig.

Kommentarer

  Legg til kommentar