Fløyelsgrøt på spelt

Fløyelsgrøt på spelt

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 10 min
En gammel grøt-klassiker med ny vri. I denne oppskriften på smørgrøt har vi brukt speltmel og toppet grøten med friske bær!

Ingredienser

Antall porsjoner

5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dl speltmel
25 g TINE Meierismør
0.06 ts salt

Topping

2 dl friske bær , f.eks. bringebær og blåbær
1 ts malt kanel
2 ts rørsukker
2 ts flytende honning

Slik gjør du det

    1. Pisk sammen melk og speltmel til du får en glatt jevning i kjelen. Varm opp under konstant omrøring og la småkoke i ca. 5 minutter eller til en tykk grøt.
    2. Rør inn smør og smak til med salt. Server med friske bær, kanel og sukker.
      Tips!

      Ønsker du litt krønsj kan du drysse over hakkede nøtter eller solsikkekjerner.

Tips!

Fløyelsgrøt toppes tradisjonelt med smør, kanel og sukker, men de friske bærene bidrar til en friskhet som kler grøten godt. Bruk gjerne litt syltetøy og du ikke har friske bær tilgjengelig.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat