
Fløyelsgrøt på spelt
Enkel•10 min min
En gammel grøt-klassiker med ny vri. I denne oppskriften på smørgrøt har vi brukt speltmel og toppet grøten med friske bær!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 dl
-
1 dlspeltmel
-
25 g
-
0.06 tssalt
Topping
-
2 dlfriske bær , f.eks. bringebær og blåbær
-
1 tsmalt kanel
-
2 tsrørsukker
-
2 tsflytende honning
Slik gjør du det
-
1
Pisk sammen melk og speltmel til du får en glatt jevning i kjelen. Varm opp under konstant omrøring og la småkoke i ca. 5 minutter eller til en tykk grøt.
-
2
Rør inn smør og smak til med salt. Server med friske bær, kanel og sukker.
Tips
Ønsker du litt krønsj kan du drysse over hakkede nøtter eller solsikkekjerner.