
Gurkemeiegrøt
Gullgrøt, eller golden milk-grøt – er varm havregrøt med gurkemeie. Dette er en perfekt gyllen start på dagen.
Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Topping
Fremgangsmåte
- 1
Ha havregryn, kardemomme, kanel, gurkemeie, pepper og melk i en liten gryte og kok opp.
- 2
La småkoke under konstant omrøring i ca. 5 minutter eller til grøten er så tykk som ønsket.
Tips
Med lettkokte havregryn går det raskt å lage grøt. Har du kun vanlige havregryn er koketiden dobbelt så lang, men det er fremdeles et raskt og enkelt måltid å tilberede.
- 3
Rist nøtter lett i en tørr panne og grovhakk. Grovriv gulrot eller bruk en spirulizer. Server grøten varm toppet med hakkede nøtter og revet gulrot. Drypp over litt honning og server.
Tips
Synes du gurkemeie-smaken er litt spesiell, kan du lage grøten søtere ved å tilsette honning, sirup, dadler eller sukker.