Skip to main content

Gurkemeiegrøt

Enkel
10min

Gullgrøt, eller golden milk-grøt – er varm havregrøt med gurkemeie. Dette er en perfekt gyllen start på dagen.

4.0
(32)

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dl
lettkokte havregryn
0.5 ts
malt kardemomme
0.5 ts
malt kanel
2 ts
malt gurkemeie
1 ts
nykvernet pepper

Topping

4 ss
hasselnøtter
1 stk
gulrot
2 ss
honning

Fremgangsmåte

  1. Ha havregryn, kardemomme, kanel, gurkemeie, pepper og melk i en liten gryte og kok opp.

  2. La småkoke under konstant omrøring i ca. 5 minutter eller til grøten er så tykk som ønsket.

    Tips

    Med lettkokte havregryn går det raskt å lage grøt. Har du kun vanlige havregryn er koketiden dobbelt så lang, men det er fremdeles et raskt og enkelt måltid å tilberede.

  3. Rist nøtter lett i en tørr panne og grovhakk. Grovriv gulrot eller bruk en spirulizer. Server grøten varm toppet med hakkede nøtter og revet gulrot. Drypp over litt honning og server.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Synes du gurkemeie-smaken er litt spesiell, kan du lage grøten søtere ved å tilsette honning, sirup, dadler eller sukker.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter