Kjøleskapsgrøt med gulrot
En enda diggere variant av den trendy kjøleskapsgrøten, som er perfekt grøt til både frokost, lunsj, mellommåltid og kvelds. Grøten bør stå minst 6 timer i kjøleskapet.
Enkel•10 min•2 personer
Ingredienser
- 1 stykk gulrot
- 3 dl lettkokte havregryn
- 4 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 4 ss TINE® Yoghurt Naturell
- 2 ss honning
- 0.25 ts salt
Topping
- 4 ss bringebær
- 2 ss hakkede mandler
- 2 ss rosiner
- 1 ts kanel
Slik gjør du
1
Finriv gulrot og rør sammen med havregryn, melk, yoghurt, honning og salt.
Tips1 revet gulrot = ca. 1,5 dl.
2
Fordel blandingen i serveringsboller eller –glass, ev. dekk til bollen med plast, og sett i kjøleskapet i minimum 6 timer, gjerne over natten.
TipsHar du dårlig tid om morgenen, kan du ta med deg grøten på bussen eller til kontoret i porsjonsglass.
3
Topp grøten med bringebær, hakkede mandler, rosiner og et dryss kanel.
TipsOm du ikke er glad i kald grøt, kan du røre inn revet gulrot i kokt havregrøt også. La det koke med i noen minutter før servering.