
Birchergrøt
Bircher-grøt er en kjøleskapsgrøt laget med müsli med havregryn, og er en perfekt frokost. Grøten ble visstnok anbefalt av en lege i Sveits på begynnelsen av 1900-tallet, og har fått en ny renessanse i disse dager. Grøten bør stå minst 6 timer i kjøleskapet.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Topping
Fremgangsmåte
- 1
Bland havregryn, rosiner, hakkede mandler og linfrø med melk og yoghurt.
- 2
Riv eple og vend inn. Fordel blandingen i serveringsboller eller –glass med lokk, ev. dekk til bollen med plast, og sett i kjøleskapet i minimum 6 timer, gjerne over natten.
- 3
Del eple i skiver og topp grøten med epleskiver, blåbær, hakkede mandler og honning ved servering.
Tips
Du kan toppe grøten med syltetøy om du ikke har frisk frukt og bær tilgjengelig.
Tips
Du kan variere innholdet i birchergrøten ved å bytte ut mandler med andre nøtter eller linfrø med chiafrø.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


