Skip to main content

Risgrøt med kokos

Enkel
40min

Gi den klassiske risgrøten en tropisk vri med kokos og søt mango. Risengrynsgrøt hører jo ikke bare jula til.

4.8
(5)
Next ImageRisgrøt med kokos

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 dl
grøtris
2 dl
vann
0.25 ts
salt
1 dl
kokosmasse

Topping

1 stk
mango
2 ss
kokosflak
2 ts
lønnesirup

Fremgangsmåte

  1. Ha grøtris, vann og salt i en kjele og kok opp. Kok under omrøring til vannet er fordampet/kokt inn, ca. 5 minutter.

  2. Hell i melk og kokosmasse og kok opp under omrøring. La småkoke under omrøring til tykk grøt, ca. 35 minutter. Rør ofte så grøten ikke brenner seg.

    Tips

    Du kan lage risgrøt uten å måtte røre. Sjekk ut oppskrift på Dynegrøt her.

  3. Skjær skallet av mangoen og skjær kjøttet fra steinen. Del i biter eller skiver og topp grøten med mango, kokosflak og sirup.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Koketiden kommer an på hva slags grøtris du bruker. Bruker du hurtigris må du sjekke koketiden på pakken.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter