Risgrøt med kokos
Gi den klassiske risgrøten en tropisk vri med kokos og søt mango. Risengrynsgrøt hører jo ikke bare jula til.
Enkel•40 min•2 personer
Ingredienser
- 1 dl grøtris
- 2 dl vann
- 0.25 ts salt
- 6 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 1 dl kokosmasse
Topping
- 1 stykk mango
- 2 ss kokosflak
- 2 ts lønnesirup
Slik gjør du
1
Ha grøtris, vann og salt i en kjele og kok opp. Kok under omrøring til vannet er fordampet/kokt inn, ca. 5 minutter.
2
Hell i melk og kokosmasse og kok opp under omrøring. La småkoke under omrøring til tykk grøt, ca. 35 minutter. Rør ofte så grøten ikke brenner seg.
TipsDu kan lage risgrøt uten å måtte røre. Sjekk ut oppskrift på Dynegrøt her.
3
Skjær skallet av mangoen og skjær kjøttet fra steinen. Del i biter eller skiver og topp grøten med mango, kokosflak og sirup.
TipsKoketiden kommer an på hva slags grøtris du bruker. Bruker du hurtigris må du sjekke koketiden på pakken.