Skip to main content

Kald gurkemeiegrøt

Enkel
10min

Dette er kjøleskapsgrøt med gurkemeie, en kald golden milk-grøt om du vil. Den lager seg selv mens du sover, så det er bare å stå opp til en god frokost. Grøten bør stå minst 6 timer i kjøleskapet.

4.0
(20)
Next ImageKald gurkemeiegrøt

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dl
lettkokte havregryn
0.5 ts
malt kardemomme
0.5 ts
malt kanel
2 ts
malt gurkemeie
1 ts
nykvernet pepper

Topping

100 g
bjørnebær
4 ss
mandelflak
4 ss
honning

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen havregryn, kardemomme, kanel, gurkemeie, pepper, melk og yoghurt.

  2. Fordel blandingen i serveringsboller eller –glass med lokk, ev. dekk til bollen med plast, og sett i kjøleskapet i minimum 6 timer, gjerne over natten.

  3. Server gullgrøten toppet med bjørnebær, flakede mandler og honning.

    Tips

    Topp gjerne grøten med andre type bær, syltetøy eller frukt i biter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ønsker du en søtere grøt, kan du røre inn litt honning eller agavesirup.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter