Skip to main content

Dynegrøt

Enkel
10min

Lag risengrynsgrøt uten all røringen ved å pakke den inn i dyna! Etter noen timer har du deilig fløyelsmyk og kremet ris-grøt.

3.7
(68)
Next ImageDynegrøt

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 dl
grøtris
2 dl
vann
0.25 ts
salt

Topping

2 dl
bær, f.eks. jordbær og blåbær
0.5 ts
malt kanel

Fremgangsmåte

  1. Ha grøtris, vann og salt i en kjele og kok opp. Kok under omrøring til vannet er fordampet/kokt inn, ca. 5 minutter.

  2. Hell i melk og kok opp under omrøring. Ta gryten av varmen og sett på lokk. Pakk kjelen godt inn i en dyne eller et ullpledd og sett den i sengen, gjerne med en ekstra dyne over, i 3-4 timer.

  3. Server grøten med friske bær og et dryss kanel.

    Tips

    Har du ikke friske bær, er det også godt med syltetøy.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Risgrøt laget på denne måten, må ikke ta i bruk dyner, men kan også holdes varm ved å pakkes inn i avispapir og settes i kald ovn eller godgjøre seg i ovnen noen timer med lav varme på.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter