Søtpotet- og cheddartots med blåostdipp
Åh, den smeltede cheddaren mellom søt potetmos er så deilig at man ikke vil slutte å spise.
Middels•1 t 30 min•25 personer
Ingredienser
- 1 stykk søtpotet, ca. 500 gram
- 200 g revet TINE® Norsk Cheddar
- 1 stykk egg
- 1 ts malt chili
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 stykk egg, til dypping
- 2 dl knust kavring
Kremet blåmuggost-dipp
- 150 g Norzola®
- 1 dl TINE® Crème Fraîche Original
- 0.5 ts salt
Slik gjør du
1
Kok opp søtpotet i biter og la dampe godt av før du moser grovt. Hell av eventuelt vann som skiller seg ut.
2
Rør inn egg og revet cheddar, chili, salt og pepper.
TipsSett gjerne søtpotetmosen i kjøleskapet ½ time hvis du har tid. Da blir den lettere å forme til tots.
3
Knus kavring til fint mel (eller bruk ferdige brødsmuler eller griljermel) og ha i en skål. Pisk sammen et egg i en annen skål. Rull tommelfingerstore biter søtpotetmos i hånden, dypp i egg så i kavring og legg på bakepapir. Sett i fryseren i 30 minutter.
4
Ha olje i en kasserolle (eller bruk frityrsteker) og varm opp til 180 °C – har du ikke termometer kan du stikke håndtaket av en tresleiv i oljen, hvis det umiddelbart bruser rundt håndtaket er oljen varm nok. Stek totsene i omganger og legg over på kjøkkenpapir for å renne av seg.
5
Rør sammen blåmuggosten, crème fraîche, salt og pepper med en stavmikser eller kjøkkenmaskin med knivblad.
6
Server søtpotet- og cheddartots med kremet blåostdipp.