
Søtpotet- og cheddartots med blåostdipp
Åh, den smeltede cheddaren mellom søt potetmos er så deilig at man ikke vil slutte å spise.

Ingredienser
Antall porsjoner
25
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Kok opp søtpotet i biter og la dampe godt av før du moser grovt. Hell av eventuelt vann som skiller seg ut.
- 2
Rør inn egg og revet cheddar, chili, salt og pepper.
Tips
Sett gjerne søtpotetmosen i kjøleskapet ½ time hvis du har tid. Da blir den lettere å forme til tots.
- 3
Knus kavring til fint mel (eller bruk ferdige brødsmuler eller griljermel) og ha i en skål. Pisk sammen et egg i en annen skål. Rull tommelfingerstore biter søtpotetmos i hånden, dypp i egg så i kavring og legg på bakepapir. Sett i fryseren i 30 minutter.
- 4
Ha olje i en kasserolle (eller bruk frityrsteker) og varm opp til 180 °C – har du ikke termometer kan du stikke håndtaket av en tresleiv i oljen, hvis det umiddelbart bruser rundt håndtaket er oljen varm nok. Stek totsene i omganger og legg over på kjøkkenpapir for å renne av seg.
- 5
Rør sammen blåmuggosten, crème fraîche, salt og pepper med en stavmikser eller kjøkkenmaskin med knivblad.
- 6
Server søtpotet- og cheddartots med kremet blåostdipp.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


