Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Blomkåltots med ost, skinke og pestodipp

Middels
1t 30min

Most blomkål og ost blir deilige pizzatots sammen med skinke, sennep og frisk pesto.

4.4
(15)
Next ImageBlomkåltots med ost, skinke og pestodipp

Ingredienser

Antall porsjoner

25

Ingredienser

1 stk
blomkål ca.500 gram
0.5 ss
sennep
1 ts
tørkede urter f.eks. oregano, timian og persille
2 ss
kavring eller griljermel
1 stk
egg
50 g
kokt skinke
3 dl
cornflakes
1 stk
egg til dypping
1 stk
glass pesto

Fremgangsmåte

  1. Kok opp blomkål i biter til mør og la dampe godt av før du moser grovt. Hell av eventuelt vann som skiller seg ut.

  2. Rør sammen sennep, urter og kavring og rør inn i blomkålmosen. Rør inn egg.

  3. Del skinken i biter og rør inn sammen med revet ost.

    Tips

    Tips: Sett gjerne blomkålmosen i kjøleskapet ½ time hvis du har tid. Da blir den lettere å forme til tots.

  4. Gjør klar en skål med cornflakes – knus den gjerne litt, og en skål med sammenpisket egg. Rull tommelfingerstore biter blomkålmos i hånden, dypp i egg så i cornflakes og legg på bakepapir. Sett i fryseren i 30 minutter.

  5. Ha bollene i oljen til de har fått en gyllen farge.

  6. Server blomkåltots med pesto.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter