Søtpotet- og cheddartots med blåostdipp
Middels•90 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
1 stksøtpotet ca. 500 gram
-
200 grevet TINE® Norsk Cheddar
-
1 stkegg
-
1 tsmalt chili
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
1 stkegg til dypping
-
2 dlknust kavringer
Kremet blåmuggost-dipp
-
150 g
-
1 dl
-
½ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Kok opp søtpotet i biter og la dampe godt av før du moser grovt. Hell av eventuelt vann som skiller seg ut.
-
2
Rør inn egg og revet cheddar, chili, salt og pepper.
Tips
Sett gjerne søtpotetmosen i kjøleskapet ½ time hvis du har tid. Da blir den lettere å forme til tots.
-
3
Knus kavring til fint mel (eller bruk ferdige brødsmuler eller griljermel) og ha i en skål. Pisk sammen et egg i en annen skål. Rull tommelfingerstore biter søtpotetmos i hånden, dypp i egg så i kavring og legg på bakepapir. Sett i fryseren i 30 minutter.
-
4
Ha olje i en kasserolle (eller bruk frityrsteker) og varm opp til 180 °C – har du ikke termometer kan du stikke håndtaket av en tresleiv i oljen, hvis det umiddelbart bruser rundt håndtaket er oljen varm nok. Stek totsene i omganger og legg over på kjøkkenpapir for å renne av seg.
-
5
Rør sammen blåmuggosten, crème fraîche, salt og pepper med en stavmikser eller kjøkkenmaskin med knivblad.
-
6
Server søtpotet- og cheddartots med kremet blåostdipp.