Søtpotet- og cheddartots med kremet blåostdipp

Søtpotet- og cheddartots med blåostdipp

Kommentarer 0
  • Middels
  • 90 min
Åh, den smeltede cheddaren mellom søt potetmos er så deilig at man ikke vil slutte å spise.

Antall stykker

Ingredienser

1 stk søtpotet ca. 500 gram
200 g revet cheddar
1 stk egg
1 ts malt chili
1 ts salt
½ ts pepper
1 stk egg til dypping
2 dl knust kavringer

Kremet blåmuggost-dipp

150 g Norzola
1 dl TINE Crème Fraîche Original
½ ts salt

Slik gjør du det

    1. Kok opp søtpotet i biter og la dampe godt av før du moser grovt. Hell av eventuelt vann som skiller seg ut.
    2. Rør inn egg og revet cheddar, chili, salt og pepper.
      Tips!

      Sett gjerne søtpotetmosen i kjøleskapet ½ time hvis du har tid. Da blir den lettere å forme til tots.

    3. Knus kavring til fint mel (eller bruk ferdige brødsmuler eller griljermel) og ha i en skål. Pisk sammen et egg i en annen skål. Rull tommelfingerstore biter søtpotetmos i hånden, dypp i egg så i kavring og legg på bakepapir. Sett i fryseren i 30 minutter.
    4. Ha olje i en kasserolle (eller bruk frityrsteker) og varm opp til 180 °C – har du ikke termometer kan du stikke håndtaket av en tresleiv i oljen, hvis det umiddelbart bruser rundt håndtaket er oljen varm nok. Stek totsene i omganger og legg over på kjøkkenpapir for å renne av seg.
    5. Rør sammen blåmuggosten, crème fraîche, salt og pepper med en stavmikser eller kjøkkenmaskin med knivblad.
    6. Server søtpotet- og cheddartots med kremet blåostdipp.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat