Håndkle og blad
Søtpotet- og cheddartots med kremet blåostdipp
(00)

Søtpotet- og cheddartots med blåostdipp

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Åh, den smeltede cheddaren mellom søt potetmos er så deilig at man ikke vil slutte å spise.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

25
1 stksøtpotet ca. 500 gram
200 grevet cheddar
1 stkegg
1 tsmalt chili
1 tssalt
½ tspepper
1 stkegg til dypping
2 dlknust kavringer

Kremet blåmuggost-dipp

150 gNorzola
1 dlTINE Crème Fraîche Original
½ tssalt
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Kok opp søtpotet i biter og la dampe godt av før du moser grovt. Hell av eventuelt vann som skiller seg ut.
    2. Rør inn egg og revet cheddar, chili, salt og pepper.
      Blått hjerte
      Tips!

      Sett gjerne søtpotetmosen i kjøleskapet ½ time hvis du har tid. Da blir den lettere å forme til tots.

    3. Knus kavring til fint mel (eller bruk ferdige brødsmuler eller griljermel) og ha i en skål. Pisk sammen et egg i en annen skål. Rull tommelfingerstore biter søtpotetmos i hånden, dypp i egg så i kavring og legg på bakepapir. Sett i fryseren i 30 minutter.
    4. Ha olje i en kasserolle (eller bruk frityrsteker) og varm opp til 180 °C – har du ikke termometer kan du stikke håndtaket av en tresleiv i oljen, hvis det umiddelbart bruser rundt håndtaket er oljen varm nok. Stek totsene i omganger og legg over på kjøkkenpapir for å renne av seg.
    5. Rør sammen blåmuggosten, crème fraîche, salt og pepper med en stavmikser eller kjøkkenmaskin med knivblad.
    6. Server søtpotet- og cheddartots med kremet blåostdipp.
kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat