Skip to main content

Rødbettartar

Middels
1t 30min

Dette er en fantastisk rødbettartar med frossen norsk Chevre og ristede pinkekjerner.

(0)
Next ImageRødbettartar

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

10 stk
rødbeter (ca. 1000 g)
500 g
havsalt
400 g
Chevre Naturell, fryst i minst 3 timer
200 g
ruccola
100 g
pinjekjerner, ristet
5 stk
rødløk, skivet
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 ss
olivenolje, extra virgin
0.5 stk
sitron

Syltelake

150 g
sukker
150 g
rødvinseddik
450 g
vann

Fremgangsmåte

  1. Fordel havsaltet på ett brett og legg rødbetene oppå saltet. Stek i ovn på 180 °C i cirka 1 time, eller stikk inn en termometer og stek til 96 °C i kjernetemperatur.

  2. Mens rødbetene stekes, bland sammen sukker, eddik og vann i en skjele. Kok opp, og tilsett skivet rødløk. La kjøle av til romtemperatur. Ta opp løken og legg på papir.

  3. Avkjøl rødbetene litt, skrell og hakk dem i små biter. Legg dem i en bolle. Smak til med salt, pepper, olivenolje og sitronsaft.

  4. Legg opp rødbetstartaren i en ring på en tallerken. Topp med ruccola, ristede pinjekjerner og syltet rødløk. Riv over frossen chevre.

Trykk for å vurdere oppskriften

Flere fristende oppskrifter