Rødbettartar
Dette er en fantastisk rødbettartar med frossen norsk Chevre og ristede pinkekjerner.
Middels•1 t 30 min•10 personer
Ingredienser
- 10 stykk rødbeter, (ca. 1000 g)
- 500 g havsalt
- 400 g Chevre Naturell, , fryst i minst 3 timer
- 200 g ruccola
- 100 g pinjekjerner, , ristet
- 5 stykk rødløk, , skivet
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss olivenolje, extra virgin
- 0.5 stykk sitron
Syltelake
- 150 g sukker
- 150 g rødvinseddik
- 450 g vann
Slik gjør du
1
Fordel havsaltet på ett brett og legg rødbetene oppå saltet. Stek i ovn på 180 °C i cirka 1 time, eller stikk inn en termometer og stek til 96 °C i kjernetemperatur.
2
Mens rødbetene stekes, bland sammen sukker, eddik og vann i en skjele. Kok opp, og tilsett skivet rødløk. La kjøle av til romtemperatur. Ta opp løken og legg på papir.
3
Avkjøl rødbetene litt, skrell og hakk dem i små biter. Legg dem i en bolle. Smak til med salt, pepper, olivenolje og sitronsaft.
4
Legg opp rødbetstartaren i en ring på en tallerken. Topp med ruccola, ristede pinjekjerner og syltet rødløk. Riv over frossen chevre.