
Pannebrød med ricotta og marinerte grønnsaker
Enkel•20 min min
Disse flate brødene går kjapt å lage og stekes i panne. De toppes med ricotta, løk, fennikel, urter og rucola og kan serveres med en gang. Du kan også bruke ferdige pitabrød, lefser eller stekte pizzabunner.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 ½ dlhvetemel
-
½ tssalt
-
½ tsbakepulver
-
3 dl
Topping
-
1 stkrødløk
-
1 stkfennikel
-
½ stksitron
-
½ tssalt
-
¼ tssukker
-
400 gricotta
-
4 sshakkede friske urter f.eks. oregano, basilikum, kjørvel og engsyre
-
75 gruccola
-
¼ tssalt og pepper
Slik gjør du det
-
1
Finsnitt rødløk og fennikel, gjerne med en mandolin. Vend med sitronsaft, salt og sukker og la stå å marinere i 10 minutter.
-
2
Bland sammen hvetemel, salt, bakepulver og yoghurt til en jevn deig. Deigen kan være litt klissete.
-
3
Del deigen i 4 emner og kjevle ut til runde, flate lefser på et godt melet bord. Stek gylne på begge sider i en tørr, varm jernpanne eller på en takke. Avkjøl på rist.
-
4
Smør pannebrødene med ricotta, topp med marinert rødløk og fennikel. Dryss over urter, rucola, salt og pepper.