Pannebrød med ricotta og marinerte grønnsaker

Pannebrød med ricotta og marinerte grønnsaker

0
0
Enkel20 min
Disse flate brødene går kjapt å lage og stekes i panne. De toppes med ricotta, løk, fennikel, urter og rucola og kan serveres med en gang. Du kan også bruke ferdige pitabrød, lefser eller stekte pizzabunner.

Ingredienser

Antall porsjoner

Topping

  • 1 stk
    rødløk
  • 1 stk
    fennikel
  • ½ stk
    sitron
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    sukker
  • 400 g
    ricotta
  • 4 ss
    hakkede friske urter f.eks. oregano, basilikum, kjørvel og engsyre
  • 75 g
    ruccola
  • ¼ ts
    salt og pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Finsnitt rødløk og fennikel, gjerne med en mandolin. Vend med sitronsaft, salt og sukker og la stå å marinere i 10 minutter.

  2. 2

    Bland sammen hvetemel, salt, bakepulver og yoghurt til en jevn deig. Deigen kan være litt klissete.

  3. 3

    Del deigen i 4 emner og kjevle ut til runde, flate lefser på et godt melet bord. Stek gylne på begge sider i en tørr, varm jernpanne eller på en takke. Avkjøl på rist.

  4. 4

    Smør pannebrødene med ricotta, topp med marinert rødløk og fennikel. Dryss over urter, rucola, salt og pepper.

Del denne oppskriften: