Ostefat til påske
ost

Ostefat med frukt, bær og nøtter

0
71
Enkel20 min
Et enkelt og fristende ostefat med gode, norske oster fra TINEs lokale ysterier. Å servere ost er ofte enklere enn man tror! Med god kjeks, nøtter og annet tilbehør blir det garantert en suksess.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 pakke
  • 12 stk
    tørkede aprikoser
  • 1 kvist
    frisk timian
  • 50 ml
    flytende honning
  • 1 pakke
  • 1 pakke
  • 1 stk
    pære
  • 1 stk
    fiken
  • 80 g
    pistasjenøtter
  • 20 g
    tørkede tranebær
  • 50 g
    bringebær
  • 75 g
    salte mandler uten skall
  • 20 stk
    kjeks
  • 1 kvist
    frisk rosmarin

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær brie i små stykker. Kutt halvparten av de tørkede aprikosene i små biter og bland med frisk timian. Legg på toppen av brien sammen med litt flytende honning.

  2. 2

    Kutt pære i båter og fiken i biter.

  3. 3

    Skjær blåmuggost i skiver. Skjær ridderost i staver.

  4. 4

    Bland pistasjenøtter og tranebær.

    Tips

    Nøtter passer godt til ost, velg de nøttene du liker best. 

  5. 5

    Dander oster, kjeks, pære, fiken, mandler, nøtter og bringebær på en fjøl. Pynt med frisk rosmarin og server med flytende honning.

Del denne oppskriften: