Ostefat med frukt, bær og nøtter
Et enkelt og fristende ostefat med gode, norske oster fra TINEs lokale ysterier. Å servere ost er ofte enklere enn man tror! Med god kjeks, nøtter og annet tilbehør blir det garantert en suksess.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 1 pakke Dovre Norsk Brie Pepper
- 12 stykk tørket aprikos
- 1 kvist frisk timian
- 50 ml flytende honning
- 1 pakke Selbu Blå® Original
- 1 pakke Ridder®
- 1 stykk pære
- 1 stykk fiken
- 80 g pistasjnøtter
- 20 g tørkede tranebær
- 50 g bringebær
- 75 g salte mandler uten skall
- 20 stykk kjeks
- 1 kvist frisk rosmarin
Slik gjør du
1
Skjær brie i små stykker. Kutt halvparten av de tørkede aprikosene i små biter og bland med frisk timian. Legg på toppen av brien sammen med litt flytende honning.
2
Kutt pære i båter og fiken i biter.
3
Skjær blåmuggost i skiver. Skjær ridderost i staver.
4
Bland pistasjenøtter og tranebær.
TipsNøtter passer godt til ost, velg de nøttene du liker best.
5
Dander oster, kjeks, pære, fiken, mandler, nøtter og bringebær på en fjøl. Pynt med frisk rosmarin og server med flytende honning.