Lønnesirupmarinerte kyllingkubber
Enkel•60 min min
Saftig snaddermat er til for å deles med venner og familie. Her får du oppskrift på deilige klissete og utrolig smakfulle kyllingklubber. Husk å beregne god tid, for de blir aller best om de får ligge i marinaden i minst 4 timer.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 kgkyllingklubbe
-
1 dllønnesirup
-
½ dlchilisaus
-
1 stkliten løk
-
2 sseplesidereddik
-
1 sssennep
-
1 tsworcestershiresaus
Dipp med ingefær:
-
1 beger
-
1 ssrevet frisk ingefær
-
¼ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Finhakk løken og skjær noen snitt i kjøttet på kyllingklubbene. Bland lønnesirup, chilisaus, hakket løk, eddik, sennep og Worcestershiresaus i tett plastpose.
-
2
Legg kyllingklubbene i, rist slik at marinaden dekker kyllingkubbene. La de ligge i marinaden i kjøleskapet i minst fire timer. Sett stekeovnen på 200 °C.
-
3
Stek kyllingklubbene i ovnen eller grill dem. Pensle gjerne med marinaden i løpet av steketiden. Stek til de er gjennomstekte, ca. 30 minutter. Server med dipp til og gjerne noen rå grønnsaker.
-
4
Bland alt til dippen og smak også til med litt nykvernet pepper. La den stå og trekke minst ½ time før servering, da kommer smaken bedre fram.