Lønnesirupmarinerte kyllingkubber

Lønnesirupmarinerte kyllingkubber

0
66
Enkel60 min
Saftig snaddermat er til for å deles med venner og familie. Her får du oppskrift på deilige klissete og utrolig smakfulle kyllingklubber. Husk å beregne god tid, for de blir aller best om de får ligge i marinaden i minst 4 timer.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 kg
    kyllingklubbe
  • 1 dl
    lønnesirup
  • ½ dl
    chilisaus
  • 1 stk
    liten løk
  • 2 ss
    eplesidereddik
  • 1 ss
    sennep
  • 1 ts
    worcestershiresaus

Dipp med ingefær:

Slik gjør du det

  1. 1

    Finhakk løken og skjær noen snitt i kjøttet på kyllingklubbene. Bland lønnesirup, chilisaus, hakket løk, eddik, sennep og Worcestershiresaus i tett plastpose.

  2. 2

    Legg kyllingklubbene i, rist slik at marinaden dekker kyllingkubbene. La de ligge i marinaden i kjøleskapet i minst fire timer. Sett stekeovnen på 200 °C.

  3. 3

    Stek kyllingklubbene i ovnen eller grill dem. Pensle gjerne med marinaden i løpet av steketiden. Stek til de er gjennomstekte, ca. 30 minutter. Server med dipp til og gjerne noen rå grønnsaker.

  4. 4

    Bland alt til dippen og smak også til med litt nykvernet pepper. La den stå og trekke minst ½ time før servering, da kommer smaken bedre fram.

Tips

Det er lurt å ha våtservietter eller godt tørkepapir for hånden når disse blir servert.

Del denne oppskriften: