Håndkle og blad
Koreanske kjøttboller med dippsaus
(99)

Koreanske kjøttboller med dippsaus

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En litt hot vri på hjemmelagde kjøttboller, men med en deilig søt glace utenpå.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stkvårløk
3 stkhvitløksfedd
600 gkarbonadedeig
1 dlPanko, eventuelt brødkrumme eller griljermel
1 stkegg
2 sssriracha eller annen god chilisaus
1 tsfinrevet frisk ingefær
1 tssalt
½ tspepper

SØT GLACE

1 dlaprikossyltetøy
3 sssoyasaus
1 sssriracha eller annen god chilisaus
1 tsfinrevet frisk ingefær
1 tssesamolje

DIPP

3 dlTINE Lettrømme 18 %
1 stkavokado
1 stklime

TIL SERVERING

2 stkvårløk
1 dlfrisk koriander
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Finhakk vårløk og hvitløk.
    2. Bland karbonadedeig med vårløk, hvitløk, panko, egg, sriracha-saus, finrevet ingefær, salt og pepper til en jevn deig.
    3. Form til små kjøttboller og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek kjøttbollene midt i ovnen i 20-25 minutter.
      Blått hjerte
      Tips!

      Frys gjerne kjøttbollene etter steking. Tin dem i kjøleskap og fres dem varme i en stekepanne før de vendes i glace og serveres.

    4. Skrell og del avokado i biter og mos med lettrømme. Smak til med limesaft.
    5. Visp sammen aprikossyltetøy, soyasaus, sriracha chili-saus, finrevet ingefær og sesamolje. Vend de stekte kjøttbollene med marinaden og server med rømmesaus og et dryss finhakket vårløk og frisk koriander.
Blått hjerte
Tips!

Server disse kjøttbollene som snaks med dipp, eller som en fullverdig middag med salat og potetmos, stekte potetbåter eller pommes frites til.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat