Koreanske kjøttboller med dippsaus

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En litt hot vri på hjemmelagde kjøttboller, men med en deilig søt glace utenpå.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkvårløk
3 stkhvitløksfedd
600 gkarbonadedeig
1 dlPanko, eventuelt brødkrumme eller griljermel
1 stkegg
2 sssriracha eller annen god chilisaus
1 tsfinrevet frisk ingefær
1 tssalt
½ tspepper

SØT GLACE

1 dlaprikossyltetøy
3 sssoyasaus
1 sssriracha eller annen god chilisaus
1 tsfinrevet frisk ingefær
1 tssesamolje

DIPP

3 dlTINE Lettrømme 18 %
1 stkavokado
1 stklime

TIL SERVERING

2 stkvårløk
1 dlfrisk koriander
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Finhakk vårløk og hvitløk.
    2. Bland karbonadedeig med vårløk, hvitløk, panko, egg, sriracha-saus, finrevet ingefær, salt og pepper til en jevn deig.
    3. Form til små kjøttboller og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek kjøttbollene midt i ovnen i 20-25 minutter.

      Tips:

      Frys gjerne kjøttbollene etter steking. Tin dem i kjøleskap og fres dem varme i en stekepanne før de vendes i glace og serveres.

    4. Skrell og del avokado i biter og mos med lettrømme. Smak til med limesaft.
    5. Visp sammen aprikossyltetøy, soyasaus, sriracha chili-saus, finrevet ingefær og sesamolje. Vend de stekte kjøttbollene med marinaden og server med rømmesaus og et dryss finhakket vårløk og frisk koriander.

Tips:

Server disse kjøttbollene som snaks med dipp, eller som en fullverdig middag med salat og potetmos, stekte potetbåter eller pommes frites til.

Kommentarer

  Legg til kommentar