Koreanske kjøttboller med dippsaus

Koreanske kjøttboller med dippsaus

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
  • 20 min
En litt hot vri på hjemmelagde kjøttboller, men med en deilig søt glace utenpå.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk vårløk
3 stk hvitløksfedd
600 g karbonadedeig
1 dl Panko , eventuelt brødkrumme eller griljermel
1 stk egg
2 ss sriracha eller annen god chilisaus
1 ts finrevet frisk ingefær
1 ts salt
½ ts pepper

SØT GLACE

1 dl aprikossyltetøy
3 ss soyasaus
1 ss sriracha eller annen god chilisaus
1 ts finrevet frisk ingefær
1 ts sesamolje

DIPP

3 dl TINE Lettrømme 18 %
1 stk avokado
1 stk lime

TIL SERVERING

2 stk vårløk
1 dl frisk koriander

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Finhakk vårløk og hvitløk.
    2. Bland karbonadedeig med vårløk, hvitløk, panko, egg, sriracha-saus, finrevet ingefær, salt og pepper til en jevn deig.
    3. Form til små kjøttboller og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek kjøttbollene midt i ovnen i 20-25 minutter.
      Tips!

      Frys gjerne kjøttbollene etter steking. Tin dem i kjøleskap og fres dem varme i en stekepanne før de vendes i glace og serveres.

    4. Skrell og del avokado i biter og mos med lettrømme. Smak til med limesaft.
    5. Visp sammen aprikossyltetøy, soyasaus, sriracha chili-saus, finrevet ingefær og sesamolje. Vend de stekte kjøttbollene med marinaden og server med rømmesaus og et dryss finhakket vårløk og frisk koriander.
Tips!

Server disse kjøttbollene som snaks med dipp, eller som en fullverdig middag med salat og potetmos, stekte potetbåter eller pommes frites til.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat