
Koreanske kjøttboller med dippsaus
Enkel•40 min20 min
En litt hot vri på hjemmelagde kjøttboller, men med en deilig søt glace utenpå.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkvårløk
-
3 stkhvitløksfedd
-
600 gkarbonadedeig
-
1 dlPanko , eventuelt brødkrumme eller griljermel
-
1 stkegg
-
2 sssriracha eller annen god chilisaus
-
1 tsfinrevet frisk ingefær
-
1 tssalt
-
½ tspepper
SØT GLACE
-
1 dlaprikossyltetøy
-
3 sssoyasaus
-
1 sssriracha eller annen god chilisaus
-
1 tsfinrevet frisk ingefær
-
1 tssesamolje
DIPP
-
3 dl
-
1 stkavokado
-
1 stklime
TIL SERVERING
-
2 stkvårløk
-
1 dlfrisk koriander
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Finhakk vårløk og hvitløk.
-
2
Bland karbonadedeig med vårløk, hvitløk, panko, egg, sriracha-saus, finrevet ingefær, salt og pepper til en jevn deig.
-
3
Form til små kjøttboller og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek kjøttbollene midt i ovnen i 20-25 minutter.
Tips
Frys gjerne kjøttbollene etter steking. Tin dem i kjøleskap og fres dem varme i en stekepanne før de vendes i glace og serveres.
-
4
Skrell og del avokado i biter og mos med lettrømme. Smak til med limesaft.
-
5
Visp sammen aprikossyltetøy, soyasaus, sriracha chili-saus, finrevet ingefær og sesamolje. Vend de stekte kjøttbollene med marinaden og server med rømmesaus og et dryss finhakket vårløk og frisk koriander.