Kjøttboller med myntesaus og hvitløksaus

Kjøttboller med myntesaus og hvitløksaus

0
  • Middels
  • 25 min
Kjøttboller er et alltid like populært innslag på koldtbordet. Her er oppskrift på noen kjøttboller med eksotiske smaker som koriander, gurkemeie og tørket aprikos. Med myntesaus og hvitløksaus smaker de helt fantastisk og bør prøves!

Ingredienser

1 stk løk
10 stk tørkede aprikoser
500 g kjøttdeig
2 ts salt
½ ts nykvernet pepper
1 ss sitronsaft
2 ss hakket frisk koriander eller 2 ts malt tørket krydder
1 ts gurkemeie
1 ts sukker

Til steking:

2 ss TINE Meierismør

MYNTESAUS:

2 dl TINE Lettrømme 10 %
1 ss hakket frisk mynte

Hvitløksaus:

3 stk hvitløksfedd
1 ss olivenolje
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ss sitronsaft
1 ts honning

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 250 ºC.
    2. Finhakk løk og aprikos. Bland kjøttdeig med løk, aprikoser, salt, pepper, sitronsaft, koriander, gurkemeie og sukker. Rør til alt er godt blandet.
    3. Del farsen i ca. 20 biter. Form til runde boller, legg over smørklatter og stek midt i ovnen i 10–15 minutter.
  1. Myntesaus

    1. Bland sammen myntesausen og smak godt til med salt, pepper og ørlite sukker.
    2. Bland sammen ingrediensene til hvitløkssausen og smak godt til med salt og pepper.
    3. Anrett kjøttbollene pent på et fat og server sausene i skåler ved siden av. Kjøttbollene kan serveres varme eller kalde.
Tips

Oppskriften fungerer også bra uten tørket aprikos.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat