Kjøttboller med myntesaus og hvitløksaus
Middels•25 min min
Kjøttboller er et alltid like populært innslag på koldtbordet. Her er oppskrift på noen kjøttboller med eksotiske smaker som koriander, gurkemeie og tørket aprikos. Med myntesaus og hvitløksaus smaker de helt fantastisk og bør prøves!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
10 stktørkede aprikoser
-
500 gkjøttdeig
-
2 tssalt
-
½ tsnykvernet pepper
-
1 sssitronsaft
-
2 sshakket frisk koriander eller 2 ts malt tørket krydder
-
1 tsgurkemeie
-
1 tssukker
Til steking:
-
2 ss
MYNTESAUS:
-
2 dl
-
1 sshakket frisk mynte
Hvitløksaus:
-
3 stkhvitløksfedd
-
1 ssolivenolje
-
3 dl
-
1 sssitronsaft
-
1 tshonning
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 250 ºC.
-
2
Finhakk løk og aprikos. Bland kjøttdeig med løk, aprikoser, salt, pepper, sitronsaft, koriander, gurkemeie og sukker. Rør til alt er godt blandet.
-
3
Del farsen i ca. 20 biter. Form til runde boller, legg over smørklatter og stek midt i ovnen i 10–15 minutter.
Myntesaus
-
4
Bland sammen myntesausen og smak godt til med salt, pepper og ørlite sukker.
-
5
Bland sammen ingrediensene til hvitløkssausen og smak godt til med salt og pepper.
-
6
Anrett kjøttbollene pent på et fat og server sausene i skåler ved siden av. Kjøttbollene kan serveres varme eller kalde.