Innbakt brie med asparges og spekeskinke
Enkel•40 min15 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stk
-
2 bunterasparges
-
1 pakkebutterdeig
-
1 tshvetemel
-
1 stkegg
-
8 skiverspekeskinke
-
20 stilkertimian
Topping
-
50 gsmeltet TINE® Meierismør
-
1 sshonning
-
½ stkgrønn chili
-
¼ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Strø litt mel på benken og legg på tinte butterdeigsplater. Kjevle ut butterdeig til dobbel størrelse og del i to.
Tips
Du kan fint bruke ferdig pizzadeig i denne oppskriften fremfor butterdeig.
-
2
Visp sammen egg i en liten skål. Dette skal brukes som lim til kantene på butterdeigen. Legg spekeskinke, skivet brie, asparges og hakket timian i midten av butterdeigen.
-
3
Smør sidene på butterdeigen med vispet egg og fold to av hjørnene over hverandre. Pensle utsiden av butterdeigen med vispet egg og stek på bakepapir i ovnen på 180 °C på varmluft i ca. 15 minutter.
Tips
Kutt gjerne en strimmel av en annen butterdeig og knyt rundt for et festlig utseende.
-
4
Brien vil smelte litt utover i ovnen, men dette smaker fantastisk og blir til sprø osteflak når de stivner.
Topping
-
5
Smelt smør og ha i honning, hakket grønn chili og salt. Pensle smørblandingen over varm, innbakt brie og strø over timian før servering.
Tips
Synes du chili er for sterkt, kan du erstatte chili med ekstra urter i det varme smøret.