Hvitløksbrød er alltid godt og det blir enda bedre når du fyller det med myk smakfull brie.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
1 stykk Dovre Norsk Brie
1 stykk grov baguette
100 g romtemperert TINE® Meierismør
2 fedd hvitløk
8 stilk timian
1 stykk zest fra sitron
0.5 ts salt
0.25 ts pepper
2 beger bjørnebær
4 stilk timian
2 ts honning
Slik gjør du
1
Snitt baguetten i skiver, men ikke hele veien gjennom. Finhakk hvitløk og timian. Vask og zest skall fra sitron.
2
Bland finhakket hvitløk, timian og zest fra sitron sammen med romtemperert smør. Tilsett salt og pepper.
Tips
Tilsett chiliflakes hvis du vil ha et sterkere hvitløkssmør.
3
Smør sidene på skivene i baguetten. Kutt skiver av brie og legg mellom skivene i baguetten.
Tips
Du kan fint bruke ferdig hvitløksbaguette i denne oppskriften. Legg den frosne hvitløksbaguetten ute på benken i ca. 5 minutter slik at du får plassert brie mellom skivene.
4
Stek i ovn på 200 °C i ca. 15 minutter til baguetten er gylden og brien har smeltet så mye du liker.
5
Ha bjørnebær i en bolle sammen med finhakket timian og honning, og rør godt sammen. Server den varme baguetten med smeltet brie og topp med bjørnebærblandingen.
Tips
Du kan bruke rosmarin eller andre urter du liker.
Lagre
Skriv ut
Del
Bakt brie i hvitløksbrød
Enkel
20min
Hvitløksbrød er alltid godt og det blir enda bedre når du fyller det med myk smakfull brie.
Tilsett chiliflakes hvis du vil ha et sterkere hvitløkssmør.
Tips
Du kan fint bruke ferdig hvitløksbaguette i denne oppskriften. Legg den frosne hvitløksbaguetten ute på benken i ca. 5 minutter slik at du får plassert brie mellom skivene.