Bakt brie med urtebrød
Bakt brie i urtebrød med pesto smaker nydelig. Med denne brie-solen vil du garantert imponere gjestene dine!
Enkel•45 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk Dovre Norsk Brie
- 2 stykk små ferdig pizzadeig
- 1 glass pesto
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 2 stilk rosmarin, eller timian
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 180 °C.
TipsDenne retten kan også lages med Dovre Norsk Camembert.
2
Legg ferdig pizzadeig på en stekeplate med bakepapir. Plasser brie i midten av pizzadeigen. Smør pesto utover hele deigen rundt osten.
TipsLag hjemmelaget pesto med persille.
3
Snitt et kryss med kniv i midten av pizzadeig nummer 2. Plasser den over pizzadeigen med pesto og brett ned overflødig deig rundt osten.
4
Kutt strimler rundt hele osten og tvinn de rundt et par ganger. Skrell hvitløk og kutt i skiver. Lag rutemønster i osten og plasser skivet hvitløk i snittene sammen med rosmarin.
5
Hell over god olivenolje og stek i ovnen i ca. 30 minutter til osten er myk og bakverket er gyllent.
6
Server varm brie med urtebrød på en stor fjøl eller fat og nyt både synet og smaken.