placeholder image
0

Grillet søtpotet med TINE GRILL Rømme

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Vanlige bakte poteter kjenner alle til, men søtpoteter kan også bakes og smaker ekstra godt fylt med vårløk og mais og toppet med deilig grillrømme. Perfekt tilbehør til sommerens grillmat.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkmedium store søtpoteter
4 stkvårløk
¼ stkkinakål
2 dlmais
2 ssTINE Meierismør
1 begerTINE GRILL Rømme

Slik gjør du det

    1. Vask søtpotetene godt, stikk hull i skallet med en gaffel og pakk inn i aluminiumsfolie. Legg i glørne på grillen, eller ev. på en rist under lokk på en varm grill og grill til møre, ca. 1 time.

      Tips:

      Du kan gjerne bake potetene noe på forhånd hjemme slik at de ikke trenger så lang tid på grillen. Pakk dem i folie og bak dem i ovnen på 220 °C i ca. 30 minutter, før du ferdiggjør dem på grillen i 15-20 minutter.

    2. Finsnitt vårløk og kinakål, og vend med mais. Pakk ut søtpoteten, kutt et snitt i toppen og klem poteten åpen.
    3. Fordel smør i midten, topp med grønnsaksblandingen og legg på godt med grillrømme. Dryss over koriander.

Tips:

Bakte søtpoteter kan fylles med alle type salatingredienser, samt revet ost, skinkebiter eller reker. Fyller du dem ordentlig godt, er det en perfekt lunsjrett. Husk masse god grillrømme!

Kommentarer