Håndkle og blad
Grillet søtpotet med rømme
(1414)

Grillet søtpotet med rømme

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Vanlige bakte poteter kjenner alle til, men søtpoteter kan også bakes og smaker ekstra godt fylt med vårløk og mais og toppet med deilig rømme.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stkmedium store søtpoteter
4 stkvårløk
¼ stkkinakål
2 dlmais
2 ssTINE Meierismør
1 begerrømmedressing
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Vask søtpotetene godt, stikk hull i skallet med en gaffel og pakk inn i aluminiumsfolie. Legg i glørne på grillen, eller ev. på en rist under lokk på en varm grill og grill til møre, ca. 1 time.
      Blått hjerte
      Tips!

      Du kan gjerne bake potetene noe på forhånd hjemme slik at de ikke trenger så lang tid på grillen. Pakk dem i folie og bak dem i ovnen på 220 °C i ca. 30 minutter, før du ferdiggjør dem på grillen i 15-20 minutter.

    2. Finsnitt vårløk og kinakål, og vend med mais. Pakk ut søtpoteten, kutt et snitt i toppen og klem poteten åpen.
    3. Fordel smør i midten, topp med grønnsaksblandingen og legg på godt med rømme. Dryss over koriander.
      Blått hjerte
      Tips!
Blått hjerte
Tips!

Bakte søtpoteter kan fylles med alle type salatingredienser, samt revet ost, skinkebiter eller reker. Fyller du dem ordentlig godt, er det en perfekt lunsjrett. Husk masse god grillrømme!

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat