Grillet crostini med brie og nøtteblanding

Grillet crostini med brie og nøtteblanding

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Du trenger ikke grill for å lage crostini. Du kan selvfølgelig riste brødskivene gylne i ovnen sammen med litt olivenolje. Disse passer fint som en appetittvekker eller sammen med en god salat.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk skiver landbrød
2 ss olivenolje
2 stk Fryd® Brie
4 ss flytende honning

Nøtteblanding

100 g mandler
100 g hasselnøtter
100 g valnøtter
3 ss sukker
3 ss flytende honning eller lønnesirup
100 g tørkede aprikoser
50 g tørkede ferske tranebær

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 220 °C. Ha nøtter, sukker og honning i en langpanne dekket med bakepapir. Stek i ovnen i 5 minutter.
    2. Rør godt så nøttene er godt dekket av sukker og honning og stek videre i ca. 5 minutter eller til nøttene er jevnt glaserte og gylne.
    3. Grovhakk tørkede aprikoser og vend aprikos og tørkede tranebær med nøttene. Avkjøl nøtteblandingen og oppbevar i en lufttett boks.
    4. Pensle brødskivene med olje og grill på den ene siden til gylne. Bruk indirekte varme, dvs at du fyrer opp den ene siden av grillen og griller på den andre.
    5. Snu skivene og legg på brie i skiver. Sett på lokk og grill videre til osten er smeltet og skiven er godt grillet på undersiden. Server med nøtteblanding og honning.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat