Håndkle og blad
Grillet crostini med brie og nøtteblanding
(66)

Grillet crostini med brie og nøtteblanding

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Du trenger ikke grill for å lage crostini. Du kan selvfølgelig riste brødskivene gylne i ovnen sammen med litt olivenolje. Disse passer fint som en appetittvekker eller sammen med en god salat.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4
4 stkskiver landbrød
2 ssolivenolje
2 stkFryd® Brie
4 ssflytende honning

Nøtteblanding

100 gmandler
100 ghasselnøtter
100 gvalnøtter
3 sssukker
3 ssflytende honning eller lønnesirup
100 gtørkede aprikoser
50 gtørkede tranebær
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 220 °C. Ha nøtter, sukker og honning i en langpanne dekket med bakepapir. Stek i ovnen i 5 minutter.
    2. Rør godt så nøttene er godt dekket av sukker og honning og stek videre i ca. 5 minutter eller til nøttene er jevnt glaserte og gylne.
    3. Grovhakk tørkede aprikoser og vend aprikos og tørkede tranebær med nøttene. Avkjøl nøtteblandingen og oppbevar i en lufttett boks.
    4. Pensle brødskivene med olje og grill på den ene siden til gylne. Bruk indirekte varme, dvs at du fyrer opp den ene siden av grillen og griller på den andre.
    5. Snu skivene og legg på brie i skiver. Sett på lokk og grill videre til osten er smeltet og skiven er godt grillet på undersiden. Server med nøtteblanding og honning.
kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat