Grillet crostini med brie og nøtteblanding
Enkel•30 min min
Crostini er italiensk for ristet brød; Deilige sprø skiver ristet med litt olivenolje. Crostini passer perfekt med god brie, nøtter og aprikos.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkskiver landbrød
-
2 ssolivenolje
-
2 stk
-
4 ssflytende honning
Nøtteblanding
-
100 gmandler
-
100 ghasselnøtter
-
100 gvalnøtter
-
3 sssukker
-
3 ssflytende honning eller lønnesirup
-
100 gtørkede aprikoser
-
50 gtørkede ferske tranebær
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 220 °C. Ha nøtter, sukker og honning i en langpanne dekket med bakepapir. Stek i ovnen i 5 minutter.
-
2
Rør godt så nøttene er godt dekket av sukker og honning og stek videre i ca. 5 minutter eller til nøttene er jevnt glaserte og gylne.
-
3
Grovhakk tørkede aprikoser og vend aprikos og tørkede tranebær med nøttene. Avkjøl nøtteblandingen og oppbevar i en lufttett boks.
-
4
Pensle brødskivene med olje og grill på den ene siden til gylne. Bruk indirekte varme, dvs at du fyrer opp den ene siden av grillen og griller på den andre.
-
5
Snu skivene og legg på brie i skiver. Sett på lokk og grill videre til osten er smeltet og skiven er godt grillet på undersiden. Server med nøtteblanding og honning.