Grillet avokado fylt med frisk salsa og rømme

Grillet avokado fylt med frisk salsa rømme

0
3
Enkel30 min
Grillet avokado fylt med frisk salsa og rømme med chili og koriander er perfekt som forrett til grillmiddagen eller som en digg sommerlunsj.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    avokado
  • 2 ss
    olivenolje
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

FRISK SALSA

  • 4 stk
    tomater
  • 2 stk
    vårløk
  • 1 stk
    rød chili
  • ½ stk
    rødløk
  • 1 potte
    frisk koriander
  • 1 stk
    lime

TIL SERVERING

  • 8 ss
    rømmedressing

Slik gjør du det

  1. 1

    Del tomat i to, skrap ut den myke kjernen med en skje og del fruktkjøttet i små terninger. Finsnitt vårløk og finhakk chili, rødløk og koriander. Bland alt sammen og vend med ferskpresset limesaft.

    Tips

    Chili kan variere i styrke, så sjekk styrken ved å smake på en liten bit. Bruk lite eller mye, etter hvor sterk mat du liker.

  2. 2

    Del avokado i to og fjern steinen. Pensle snittflaten med olje og krydre med salt og pepper. Grill raskt med snittflaten ned på varm grill, 30 sekunder – 1 minutt.

  3. 3

    Snu avokadohalvdelene og la ligge et par minutter på indirekte varme. Server grillet avokado med et par skjeer salsa i hulrommet etter steinen og topp med rømme.

    Tips

    Se her for oppskrift på rømmedressing!

Tips

Du kan fylle grillet avokado med reker, krabbekjøtt eller skinke også om du vil.  Husk masse god rømme!

Del denne oppskriften: