Grillet avokado fylt med frisk salsa og rømme

Grillet avokado fylt med frisk salsa rømme

0
6
Enkel30 min
Grillet avokado fylt med frisk salsa og rømme med chili og koriander er perfekt som forrett til grillmiddagen eller som en digg sommerlunsj.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    avokado
  • 2 ss
    olivenolje
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

FRISK SALSA

  • 4 stk
    tomater
  • 2 stk
    vårløk
  • 1 stk
    rød chili
  • ½ stk
    rødløk
  • 1 potte
    frisk koriander
  • 1 stk
    lime

TIL SERVERING

  • 8 ss
    rømmedressing

Slik gjør du det

  1. 1

    Del tomat i to, skrap ut den myke kjernen med en skje og del fruktkjøttet i små terninger. Finsnitt vårløk og finhakk chili, rødløk og koriander. Bland alt sammen og vend med ferskpresset limesaft.

    Tips

    Chili kan variere i styrke, så sjekk styrken ved å smake på en liten bit. Bruk lite eller mye, etter hvor sterk mat du liker.

  2. 2

    Del avokado i to og fjern steinen. Pensle snittflaten med olje og krydre med salt og pepper. Grill raskt med snittflaten ned på varm grill, 30 sekunder – 1 minutt.

  3. 3

    Snu avokadohalvdelene og la ligge et par minutter på indirekte varme. Server grillet avokado med et par skjeer salsa i hulrommet etter steinen og topp med rømme.

Tips

Du kan fylle grillet avokado med reker, krabbekjøtt eller skinke også om du vil.  Husk masse god rømme!

Del denne oppskriften: