Skip to main content

Grillet avokado fylt med frisk salsa rømme

Enkel
30min

Grillet avokado fylt med frisk salsa og rømme med chili og koriander er perfekt som forrett til grillmiddagen eller som en digg sommerlunsj.

3.8
(6)
Next ImageGrillet avokado fylt med frisk salsa rømme

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
avokado
2 ss
olivenolje
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper

FRISK SALSA

4 stk
tomat
2 stk
vårløk
1 stk
rød chili
0.5 stk
rødløk
1 potte
frisk koriander
1 stk
lime

TIL SERVERING

8 ss
rømmedressing

Fremgangsmåte

  1. Del tomat i to, skrap ut den myke kjernen med en skje og del fruktkjøttet i små terninger. Finsnitt vårløk og finhakk chili, rødløk og koriander. Bland alt sammen og vend med ferskpresset limesaft.

    Tips

    Chili kan variere i styrke, så sjekk styrken ved å smake på en liten bit. Bruk lite eller mye, etter hvor sterk mat du liker.

  2. Del avokado i to og fjern steinen. Pensle snittflaten med olje og krydre med salt og pepper. Grill raskt med snittflaten ned på varm grill, 30 sekunder – 1 minutt.

  3. Snu avokadohalvdelene og la ligge et par minutter på indirekte varme. Server grillet avokado med et par skjeer salsa i hulrommet etter steinen og topp med rømme.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan fylle grillet avokado med reker, krabbekjøtt eller skinke også om du vil.  Husk masse god rømme!

Flere fristende oppskrifter