Dobbeltstekte ostechips med fikenmarmelade

Dobbeltstekte ostechips med fikenmarmelade

0
0
Enkel60 min
Litt tykkere ostechips er helt supere å servere som kanapeer eller som snacks til en god drink. Fikenmarmelade smaker godt til og er du en skikkelig osteelsker legger du på et stykke blåmuggost.

Ingredienser

Antall stykker

  • 4 dl
    revet parmesan ( 4 dl er ca 100 gram)
  • 2 dl
    finrevet JARLSBERG® skorpefri

Fikenmarmelade

  • 250 g
    tørket fikener
  • 2 ½ dl
    Sunniva Original Appelsinjuice
  • 1 stk
    vaniljestang
  • 2 ss
    sukker

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 °C og dekk et stekebrett med bakepapir.

  2. 2

    Finriv osten og bland godt. Legg små hauger med revet ost utover et bakepapir, ca. 3 cm i diameter. Bruk ca. halvparten av osten. Stek i ovnen i ca. 10 minutter eller til gylne. Legg over ett nytt lag med finrevet ost og stek i ovnen litt til, ca. 3-4 minutter eller til smeltet. Avkjøl helt.

  3. 3

    Skjær fiken i kvarte og fjern stilken. Ha fiken i en liten gryte med appelsinjuice.

  4. 4

    Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stang i gryten og kok opp.

  5. 5

    La småkoke i ca. 50 minutter. Spe med litt vann hvis marmeladen virker tørr. Kjør marmeladen glatt med en stavmikser.

  6. 6

    Avkjøl marmeladen, fjern vaniljestangen og avkjøl på glass. Server ostechips med fikenmarmelade og biter av Norzola på toppen.

Del denne oppskriften: