Håndkle og blad
Dobbeltstekte ostechips med fikenmarmelade
(00)

Dobbeltstekte ostechips med fikenmarmelade

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Litt tykkere ostechips er helt supere å servere som kanapeer eller som snacks til en god drink. Fikenmarmelade smaker godt til og er du en skikkelig osteelsker legger du på et stykke blåmuggost.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

4 dlrevet parmesan ( 4 dl er ca 100 gram)
2 dlfinrevet Jarlsberg® Original

Fikenmarmelade

250 gtørket fikener
2 ½ dlSunniva® Original Appelsinjuice
1 stkvaniljestang
2 sssukker

Til servering

100 gNorzola
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 200 °C og dekk et stekebrett med bakepapir.
    2. Finriv osten og bland godt. Legg små hauger med revet ost utover et bakepapir, ca. 3 cm i diameter. Bruk ca. halvparten av osten. Stek i ovnen i ca. 10 minutter eller til gylne. Legg over ett nytt lag med finrevet ost og stek i ovnen litt til, ca. 3-4 minutter eller til smeltet. Avkjøl helt.
    3. Skjær fiken i kvarte og fjern stilken. Ha fiken i en liten gryte med appelsinjuice.
    4. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stang i gryten og kok opp.
    5. La småkoke i ca. 50 minutter. Spe med litt vann hvis marmeladen virker tørr. Kjør marmeladen glatt med en stavmikser.
    6. Avkjøl marmeladen, fjern vaniljestangen og avkjøl på glass. Server ostechips med fikenmarmelade og biter av Norzola på toppen.
kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat