
Dobbeltstekte ostechips med fikenmarmelade
Enkel•60 min10 min
Ingredienser
Antall stykker
-
4 dlrevet parmesan ( 4 dl er ca 100 gram)
-
2 dlfinrevet Jarlsberg® Original
Fikenmarmelade
-
250 gtørket fikener
-
2 ½ dl
-
1 stkvaniljestang
-
2 sssukker
Til servering
-
100 g
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 200 °C og dekk et stekebrett med bakepapir.
-
2
Finriv osten og bland godt. Legg små hauger med revet ost utover et bakepapir, ca. 3 cm i diameter. Bruk ca. halvparten av osten. Stek i ovnen i ca. 10 minutter eller til gylne. Legg over ett nytt lag med finrevet ost og stek i ovnen litt til, ca. 3-4 minutter eller til smeltet. Avkjøl helt.
-
3
Skjær fiken i kvarte og fjern stilken. Ha fiken i en liten gryte med appelsinjuice.
-
4
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stang i gryten og kok opp.
-
5
La småkoke i ca. 50 minutter. Spe med litt vann hvis marmeladen virker tørr. Kjør marmeladen glatt med en stavmikser.
-
6
Avkjøl marmeladen, fjern vaniljestangen og avkjøl på glass. Server ostechips med fikenmarmelade og biter av Norzola på toppen.