Dobbeltstekte ostechips med fikenmarmelade

Dobbeltstekte ostechips med fikenmarmelade

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
  • 10 min
Litt tykkere ostechips er helt supere å servere som kanapeer eller som snacks til en god drink. Fikenmarmelade smaker godt til og er du en skikkelig osteelsker legger du på et stykke blåmuggost.

Antall stykker

Ingredienser

4 dl revet parmesan ( 4 dl er ca 100 gram)
2 dl finrevet Jarlsberg® Original

Fikenmarmelade

250 g tørket fikener
2 ½ dl Sunniva® Original Appelsinjuice
1 stk vaniljestang
2 ss sukker

Til servering

100 g Norzola

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 200 °C og dekk et stekebrett med bakepapir.
    2. Finriv osten og bland godt. Legg små hauger med revet ost utover et bakepapir, ca. 3 cm i diameter. Bruk ca. halvparten av osten. Stek i ovnen i ca. 10 minutter eller til gylne. Legg over ett nytt lag med finrevet ost og stek i ovnen litt til, ca. 3-4 minutter eller til smeltet. Avkjøl helt.
    3. Skjær fiken i kvarte og fjern stilken. Ha fiken i en liten gryte med appelsinjuice.
    4. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stang i gryten og kok opp.
    5. La småkoke i ca. 50 minutter. Spe med litt vann hvis marmeladen virker tørr. Kjør marmeladen glatt med en stavmikser.
    6. Avkjøl marmeladen, fjern vaniljestangen og avkjøl på glass. Server ostechips med fikenmarmelade og biter av Norzola på toppen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat