Dobbeltstekte ostechips med fikenmarmelade
Litt tykkere ostechips er helt supere å servere som kanapeer eller som snacks til en god drink. Fikenmarmelade smaker godt til og er du en skikkelig osteelsker legger du på et stykke blåmuggost.
Enkel•1 t•17 personer
Ingredienser
- 4 dl revet parmesan, ( 4 dl er ca 100 gram)
- 2 dl finrevet Jarlsberg® Original
Fikenmarmelade
- 250 g tørket fiken
- 2.5 dl Sunniva® Original Appelsinjuice
- 1 stykk vaniljestang
- 2 ss sukker
Slik gjør du
1
Forvarm ovnen til 200 °C og dekk et stekebrett med bakepapir.
2
Finriv osten og bland godt. Legg små hauger med revet ost utover et bakepapir, ca. 3 cm i diameter. Bruk ca. halvparten av osten. Stek i ovnen i ca. 10 minutter eller til gylne. Legg over ett nytt lag med finrevet ost og stek i ovnen litt til, ca. 3-4 minutter eller til smeltet. Avkjøl helt.
3
Skjær fiken i kvarte og fjern stilken. Ha fiken i en liten gryte med appelsinjuice.
4
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stang i gryten og kok opp.
5
La småkoke i ca. 50 minutter. Spe med litt vann hvis marmeladen virker tørr. Kjør marmeladen glatt med en stavmikser.
6
Avkjøl marmeladen, fjern vaniljestangen og avkjøl på glass. Server ostechips med fikenmarmelade og biter av Norzola på toppen.