Parmesankurver med julesalsa
Enkel•25 min10 min
Ingredienser
Antall stykker
-
6 dlfinrevet parmesan (6 dl er ca 100 gram)
Julesalsa
-
½ stkeple
-
½ stkgranateple
-
100 ghasselnøtter
-
10 stktørkede fikener
-
2 stkstilker rosmarin
-
2 sshonning
-
1 tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 200 °C og dekk et stekebrett med bakepapir. Riv parmesan fint og legg i små hauger på bakebrettet.
-
2
Stek i ovnen i ca. 10 minutter eller til gylne.
-
3
Jobb raskt og legg den varme osten over bunnen av et lite glass eller en skål som står opp ned og la avkjøl så den stivner som en liten kurv. Legg over på rist.
-
4
Kutt eple i små terninger og bank ut granateplekjernene med baksiden av en skje. Rens dem fri fra hinner.
-
5
Grovhakk hasselnøtter og rist raskt i en varm, tørr panne til de har fått en gyllen farge og lukter aromatisk, ca. 2 minutter.
-
6
Grovhakk fiken og ha i pannen med rosmarin og honning. Stek til alt er blandet godt sammen.
-
7
Tilsett eplebiter og granateplekjerner og vend raskt sammen. Fyll parmesanskålene med julesalsaen rett før servering.