Crostini med gorgonzola, valnøtter og balsamicobakt småløk

Crostini med ost og balsamicobakt småløk

0
8
Enkel40 min
Disse munnfullene egner seg godt sammen med aperitiff i et selskap, en ekstra god kveld i sofakroken eller til å ta med til tapasbordet.

Ingredienser

Antall stykker

  • 8 skiver
    baguetter
  • 150 g
    gorgonzola eller Norzola®
  • 50 g
    valnøtter

Balsamicobakt småløk

  • 6 stk
    små rødløk
  • ½ dl
    balsamicoeddik
  • 2 ts
    sukker
  • 1 ss
  • 1 bunt
    frisk timian

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C. Skjær topp og bunn av løken og fjern det ytterste skallet. Sett dem i en liten ildfast form og hell over balsamico, strø over sukker og legg i små klatter med smør og finhakket timian.

  2. 2

    Stekes i ovnen i 25-30 minutter eller til myke og karamelliserte. Øs gjerne litt av balsamicoen over løken underveis.

  3. 3

    Rist valnøttene et par minutter i en tørr stekepanne.

  4. 4

    Rist gjerne brødet litt og fordel biter med ost, valnøtter og balsamicobakt småløk på skivene. Pynt med litt frisk timian.

Del denne oppskriften: