Crostini med ost og balsamicobakt småløk
Enkel•40 min30 min
Disse munnfullene egner seg godt sammen med aperitiff i et selskap, en ekstra god kveld i sofakroken eller til å ta med til tapasbordet.
Ingredienser
Antall stykker
-
8 skiverbaguetter
-
150 ggorgonzola eller Norzola®
-
50 gvalnøtter
Balsamicobakt småløk
-
6 stksmå rødløk
-
½ dlbalsamicoeddik
-
2 tssukker
-
1 ss
-
1 buntfrisk timian
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Skjær topp og bunn av løken og fjern det ytterste skallet. Sett dem i en liten ildfast form og hell over balsamico, strø over sukker og legg i små klatter med smør og finhakket timian.
-
2
Stekes i ovnen i 25-30 minutter eller til myke og karamelliserte. Øs gjerne litt av balsamicoen over løken underveis.
-
3
Rist valnøttene et par minutter i en tørr stekepanne.
-
4
Rist gjerne brødet litt og fordel biter med ost, valnøtter og balsamicobakt småløk på skivene. Pynt med litt frisk timian.