Camembertsuffle

Camembertsufflé

Kommentarer 7
  • Enkel
  • 40 min
Sufflé er tradisjonelt en slags omelett laget med stivpiskede eggehviter. Her er en enklere oppskrift på suffle laget i porsjonsformer med nydelig Camembert og Jarlsberg®, hvor du slipper å skille eggeplommen fra eggehviten. Soufflé passer ypperlig å servere som en forrett, mellomrett eller en lun kveldsrett. Som tilbehør kan du servere for eksempel en frisk salat og nybakt brød.

Antall porsjoner

Ingredienser

200 g TINE Kremgo’® Naturell
2 ss hvetemel
2 stk egg
4 ss Jarlsberg® Revet
125 g TINE Camembert

Slik gjør du det

    1. Du trenger porsjonsformer (du KAN også bruke en stor form, men da vil ikke sufflèen heve seg så fint) Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Rør kremosten sammen med melet. Rør inn sammenvispede egg og smak blandingen til med salt og pepper.
    3. Fyll massen i fire smurte porsjonsformer. Dryss revet ost over. Skjær camemberten i terninger og fordel den i formene.
    4. Stek retten midt i ovnen til den er gyllen og fast, ca. 20 minutter. Serveres varme i de samme porsjonsformene de ble stekt i.
Tips!

Camembertsufflé smaker også kjempegodt med friske bær til. Da kan du gjerne servere den som dessert.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Martine

    3 år siden
    Hei kan man lage disse I store muffins former ?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Martine, Det kan du helt fint gjøre :) Dersom formene er i papir, så anbefaler jeg deg å bruke to eller tre former per suffle, slik at de ikke kollapser i stekeovnen. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • anette

    4 år siden
    Kan man lage med vanlig kremost eller må det være den til baking?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Anette, Ja, du kan benytte vanlig kremost:) Håper de faller i smak!

      Kommenter  (0)


  • LC

    7 år siden
    I denne oppskriften skulle vel fremgangsmåten være litt mer presis. Suffle lages med stivpiskede eggehviter. I fremgangsmåten står det at eggen skal sammenvispes. Hvordan blir da resultatet?

    Kommenter  (0)

    • Nina Bull,

      7 år siden
      Hei, og takk for tilbakemelding. Fremgangsmåten her er faktisk riktig og resultatet blir som vist på bildet. Dette er en enklere måte å lage sufflé. I og med at du lager den i porsjonsformer trenger du ikke å stivpiske eggehvitene for å få den luftig, suffléen skal bli luftig og fin ved å følge fremgangsmåten som den står. Lykke til!

      Kommenter  (3)

      • ckath

        7 år siden
        og den ble både god og luftig ved å følge oppskriften!!

        Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat