Camembertsuffle

Camembertsufflé

7
  • Enkel
  • 40 min
Sufflé er tradisjonelt en slags omelett laget med stivpiskede eggehviter. Her er en enklere oppskrift på suffle laget i porsjonsformer med nydelig Camembert og Jarlsberg®, hvor du slipper å skille eggeplommen fra eggehviten. Soufflé passer ypperlig å servere som en forrett, mellomrett eller en lun kveldsrett. Som tilbehør kan du servere for eksempel en frisk salat og nybakt brød.

Ingredienser

200 g TINE Kremgo® Naturell
2 ss hvetemel
2 stk egg
4 ss Jarlsberg® Revet
125 g Dovre Ysteri Camembert

Slik gjør du det

    1. Du trenger porsjonsformer (du KAN også bruke en stor form, men da vil ikke sufflèen heve seg så fint) Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Rør kremosten sammen med melet. Rør inn sammenvispede egg og smak blandingen til med salt og pepper.
    3. Fyll massen i fire smurte porsjonsformer. Dryss revet ost over. Skjær camemberten i terninger og fordel den i formene.
    4. Stek retten midt i ovnen til den er gyllen og fast, ca. 20 minutter. Serveres varme i de samme porsjonsformene de ble stekt i.
Tips

Camembertsufflé smaker også kjempegodt med friske bær til. Da kan du gjerne servere den som dessert.

Kommentarer

  • Martine

    4 år siden
    Hei kan man lage disse I store muffins former ?

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Martine, Det kan du helt fint gjøre :) Dersom formene er i papir, så anbefaler jeg deg å bruke to eller tre former per suffle, slik at de ikke kollapser i stekeovnen. Lykke til!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat