Camembertsuffle

Camembertsufflé

7
  • Enkel
  • 40 min
Sufflé er tradisjonelt en slags omelett laget med stivpiskede eggehviter. Her er en enklere oppskrift på suffle laget i porsjonsformer med nydelig Camembert og Jarlsberg®, hvor du slipper å skille eggeplommen fra eggehviten. Soufflé passer ypperlig å servere som en forrett, mellomrett eller en lun kveldsrett. Som tilbehør kan du servere for eksempel en frisk salat og nybakt brød.

Ingredienser

200 g TINE Kremgo’® Naturell
2 ss hvetemel
2 stk egg
4 ss Jarlsberg® Revet
125 g TINE Camembert

Slik gjør du det

    1. Du trenger porsjonsformer (du KAN også bruke en stor form, men da vil ikke sufflèen heve seg så fint) Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Rør kremosten sammen med melet. Rør inn sammenvispede egg og smak blandingen til med salt og pepper.
    3. Fyll massen i fire smurte porsjonsformer. Dryss revet ost over. Skjær camemberten i terninger og fordel den i formene.
    4. Stek retten midt i ovnen til den er gyllen og fast, ca. 20 minutter. Serveres varme i de samme porsjonsformene de ble stekt i.
Tips!

Camembertsufflé smaker også kjempegodt med friske bær til. Da kan du gjerne servere den som dessert.

Kommentarer

  • Martine

    3 år siden
    Hei kan man lage disse I store muffins former ?

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Martine, Det kan du helt fint gjøre :) Dersom formene er i papir, så anbefaler jeg deg å bruke to eller tre former per suffle, slik at de ikke kollapser i stekeovnen. Lykke til!

       (0)


  • anette

    5 år siden
    Kan man lage med vanlig kremost eller må det være den til baking?

     (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Anette, Ja, du kan benytte vanlig kremost:) Håper de faller i smak!

       (0)


  • LC

    7 år siden
    I denne oppskriften skulle vel fremgangsmåten være litt mer presis. Suffle lages med stivpiskede eggehviter. I fremgangsmåten står det at eggen skal sammenvispes. Hvordan blir da resultatet?

     (0)

    • Nina Bull,

      7 år siden
      Hei, og takk for tilbakemelding. Fremgangsmåten her er faktisk riktig og resultatet blir som vist på bildet. Dette er en enklere måte å lage sufflé. I og med at du lager den i porsjonsformer trenger du ikke å stivpiske eggehvitene for å få den luftig, suffléen skal bli luftig og fin ved å følge fremgangsmåten som den står. Lykke til!

       (3)

      • ckath

        7 år siden
        og den ble både god og luftig ved å følge oppskriften!!

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat