Bakt potet med chilismør

Bakt potet med chilismør

0
17
Enkel50 min
Bakt potet smaker aller best med hjemmelaget kryddersmør. Chili gir sterk og god smak.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    store poteter
  • 250 g
  • 1 stk
    rød chili (uten frø)
  • 2 ss
    Sweet Chili saus
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 2

    Vask potet godt og prikk med en gaffel. Legg i ildfast form, og stek i ca.1 time, til de er helt myke.

  3. 3

    Finhakk chili og bland med chilisaus og mykrørt smør. Smak godt til med salt og nykvernet pepper. Legg chilismøret på matpapir eller folie og trill til en pølse. Legg det kjølig.

  4. 4

    Ta potetene ut av ovnen, skjær et kryss og klem på poteten så innmaten kommer ut. Legg en skive chilismør i krysset, og server de nybakte potetene rykende varme.

Tips

Kryddersmør passer godt til både fisk og kjøtt, og spesielt godt smaker det til grillmaten. Det kan lages flere dager i forveien.

Del denne oppskriften: