Håndkle og blad
Bakt potet med chilismør
(1717)

Bakt potet med chilismør

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Bakt potet smaker aller best med hjemmelaget kryddersmør. Chili gir sterk og god smak.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stkstore poteter
250 gTINE Meierismør
1 stkrød chili (uten frø)
2 ssSweet Chili saus
½ tssalt
¼ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Vask potet godt og prikk med en gaffel. Legg i ildfast form, og stek i ca.1 time, til de er helt myke.
    3. Finhakk chili og bland med chilisaus og mykrørt smør. Smak godt til med salt og nykvernet pepper. Legg chilismøret på matpapir eller folie og trill til en pølse. Legg det kjølig.
    4. Ta potetene ut av ovnen, skjær et kryss og klem på poteten så innmaten kommer ut. Legg en skive chilismør i krysset, og server de nybakte potetene rykende varme.
Blått hjerte
Tips!

Kryddersmør passer godt til både fisk og kjøtt, og spesielt godt smaker det til grillmaten. Det kan lages flere dager i forveien.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat