Bakt brie med bær
Brie og bær er nydelig sammen, og legger du til varm brie blir smaken helt fantastisk. Bli inspirert til 3 smakfulle toppinger til sommerens tapas.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 2 stykk Dovre Norsk Brie
- 1 stykk lys baguette
Bringebærtopping
- 1 beger friske bringebær
- 0.5 stykk rød chili
- 3 stilk mynte
Jordbærtopping
- 1 beger friske jordbær
- 0.25 ts pepper
- 4 stilk frisk basilikum
Bjørnebærtopping
- 1 beger bjørnebær
- 1 ss honning
- 1 stilk rosmarin
- 12 stykk mandler
Slik gjør du
Bringebærtopping
1
Finhakk chili og ha det i en bolle sammen med bringebær og hakket mynte. Vend godt sammen.
Jordbærtopping
1
Del jordbær i små biter og ha de i en bolle sammen med pepper og grovhakket basilikum.
Bjørnebærtopping
1
Miks bjørnebær, honning og litt hakket rosmarin i en bolle og rør det sammen. Rist hakkede mandler i en tørr stekepanne og strø over bjørnebærbladingen.
2
Del baguette i skiver og topp med et par skiver brie. Legg baguettene med brie på bakepapir og stek i ovnen på 200 °C i ca. 5 minutter. Følg godt med, dette går fort.
TipsDenne retten kan også lages med Dovre Norsk Camembert.
3
Topp varm baguette med brie med ønsket bærtopping og server.
TipsMan kan også varme osten hel i ovnen, i en liten ildfast form og dyppe brød i. Server bærtoppingene ved siden av.