Bakt brie med bær
Enkel•20 min5 min
Brie og bær er nydelig sammen, og legger du til varm brie blir smaken helt fantastisk. Bli inspirert til 3 smakfulle toppinger til sommerens tapas.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stk
-
1 stklys baguette
Bringebærtopping
-
1 begerfriske bringebær
-
½ stkrød chili
-
3 stilkermynte
Jordbærtopping
-
1 begerfriske jordbær
-
¼ tspepper
-
4 stilkerfrisk basilikum
Bjørnebærtopping
-
1 begerbjørnebær
-
1 sshonning
-
1 stilkrosmarin
-
12 stkmandler
Slik gjør du det
Bringebærtopping
-
1
Finhakk chili og ha det i en bolle sammen med bringebær og hakket mynte. Vend godt sammen.
Jordbærtopping
-
2
Del jordbær i små biter og ha de i en bolle sammen med pepper og grovhakket basilikum.
Bjørnebærtopping
-
3
Miks bjørnebær, honning og litt hakket rosmarin i en bolle og rør det sammen. Rist hakkede mandler i en tørr stekepanne og strø over bjørnebærbladingen.
-
4
Del baguette i skiver og topp med et par skiver brie. Legg baguettene med brie på bakepapir og stek i ovnen på 200 °C i ca. 5 minutter. Følg godt med, dette går fort.
Tips
Denne retten kan også lages med Dovre Norsk Camembert.
-
5
Topp varm baguette med brie med ønsket bærtopping og server.
Tips
Man kan også varme osten hel i ovnen, i en liten ildfast form og dyppe brød i. Server bærtoppingene ved siden av.