Bakt brie med bær

Bakt brie med bær

0
1
Enkel20 min
Brie og bær er nydelig sammen, og legger du til varm brie blir smaken helt fantastisk. Bli inspirert til 3 smakfulle toppinger til sommerens tapas.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bringebærtopping

  • 1 beger
    friske bringebær
  • ½ stk
    rød chili
  • 3 stilker
    mynte

Jordbærtopping

  • 1 beger
    friske jordbær
  • ¼ ts
    pepper
  • 4 stilker
    frisk basilikum

Bjørnebærtopping

  • 1 beger
    bjørnebær
  • 1 ss
    honning
  • 1 stilk
    rosmarin
  • 12 stk
    mandler

Slik gjør du det

Bringebærtopping

  1. 1

    Finhakk chili og ha det i en bolle sammen med bringebær og hakket mynte. Vend godt sammen.

Jordbærtopping

  1. 2

    Del jordbær i små biter og ha de i en bolle sammen med pepper og grovhakket basilikum.

Bjørnebærtopping

  1. 3

    Miks bjørnebær, honning og litt hakket rosmarin i en bolle og rør det sammen. Rist hakkede mandler i en tørr stekepanne og strø over bjørnebærbladingen.

  2. 4

    Del baguette i skiver og topp med et par skiver brie. Legg baguettene med brie på bakepapir og stek i ovnen på 200 °C i ca. 5 minutter. Følg godt med, dette går fort.

    Tips

    Denne retten kan også lages med Dovre Norsk Camembert.

  3. 5

    Topp varm baguette med brie med ønsket bærtopping og server.

    Tips

    Man kan også varme osten hel i ovnen, i en liten ildfast form og dyppe brød i. Server bærtoppingene ved siden av.

Del denne oppskriften: