Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Bakt brie med bær

Enkel
20min

Brie og bær er nydelig sammen, og legger du til varm brie blir smaken helt fantastisk. Bli inspirert til 3 smakfulle toppinger til sommerens tapas.

5.0
(1)
Next ImageBakt brie med bær

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
lys baguette

Bringebærtopping

1 beger
friske bringebær
0.5 stk
rød chili
3 stilk
mynte

Jordbærtopping

1 beger
friske jordbær
0.25 ts
pepper
4 stilk
frisk basilikum

Bjørnebærtopping

1 beger
bjørnebær
1 ss
honning
1 stilk
rosmarin
12 stk
mandler

Fremgangsmåte

Bringebærtopping

  1. Finhakk chili og ha det i en bolle sammen med bringebær og hakket mynte. Vend godt sammen.

Jordbærtopping

  1. Del jordbær i små biter og ha de i en bolle sammen med pepper og grovhakket basilikum.

Bjørnebærtopping

  1. Miks bjørnebær, honning og litt hakket rosmarin i en bolle og rør det sammen. Rist hakkede mandler i en tørr stekepanne og strø over bjørnebærbladingen.

  2. Del baguette i skiver og topp med et par skiver brie. Legg baguettene med brie på bakepapir og stek i ovnen på 200 °C i ca. 5 minutter. Følg godt med, dette går fort.

    Tips

    Denne retten kan også lages med Dovre Norsk Camembert.
  3. Topp varm baguette med brie med ønsket bærtopping og server.

    Tips

    Man kan også varme osten hel i ovnen, i en liten ildfast form og dyppe brød i. Server bærtoppingene ved siden av.
Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter