Bakt brie i hvitløksbrød

Bakt brie i hvitløksbrød

0
1
Enkel20 min
Hvitløksbrød er alltid godt og det blir enda bedre når du fyller det med myk smakfull brie. 

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
  • 1 stk
    grov baguette
  • 100 g
    romtemperert TINE® Meierismør
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 8 stilker
    timian
  • 1 stk
    zest fra sitron
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 beger
    bjørnebær
  • 4 stilker
    timian
  • 2 ts
    honning

Slik gjør du det

  1. 1

    Snitt baguetten i skiver, men ikke hele veien gjennom. Finhakk hvitløk og timian. Vask og zest skall fra sitron.

  2. 2

    Bland finhakket hvitløk, timian og zest fra sitron sammen med romtemperert smør. Tilsett salt og pepper.

    Tips

    Tilsett chiliflakes hvis du vil ha et sterkere hvitløkssmør.

  3. 3

    Smør sidene på skivene i baguetten. Kutt skiver av brie og legg mellom skivene i baguetten.

    Tips

    Du kan fint bruke ferdig hvitløksbaguette i denne oppskriften. Legg den frosne hvitløksbaguetten ute på benken i ca. 5 minutter slik at du får plassert brie mellom skivene.

  4. 4

    Stek i ovn på 200 °C i ca. 15 minutter til baguetten er gylden og brien har smeltet så mye du liker.

  5. 5

    Ha bjørnebær i en bolle sammen med finhakket timian og honning, og rør godt sammen. Server den varme baguetten med smeltet brie og topp med bjørnebærblandingen.

    Tips

    Du kan bruke rosmarin eller andre urter du liker. 

Del denne oppskriften: