
Bakt brie i hvitløksbrød
Enkel•20 min15 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stk
-
1 stkgrov baguette
-
100 gromtemperert TINE® Meierismør
-
2 feddhvitløk
-
8 stilkertimian
-
1 stkzest fra sitron
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 begerbjørnebær
-
4 stilkertimian
-
2 tshonning
Slik gjør du det
-
1
Snitt baguetten i skiver, men ikke hele veien gjennom. Finhakk hvitløk og timian. Vask og zest skall fra sitron.
-
2
Bland finhakket hvitløk, timian og zest fra sitron sammen med romtemperert smør. Tilsett salt og pepper.
Tips
Tilsett chiliflakes hvis du vil ha et sterkere hvitløkssmør.
-
3
Smør sidene på skivene i baguetten. Kutt skiver av brie og legg mellom skivene i baguetten.
Tips
Du kan fint bruke ferdig hvitløksbaguette i denne oppskriften. Legg den frosne hvitløksbaguetten ute på benken i ca. 5 minutter slik at du får plassert brie mellom skivene.
-
4
Stek i ovn på 200 °C i ca. 15 minutter til baguetten er gylden og brien har smeltet så mye du liker.
-
5
Ha bjørnebær i en bolle sammen med finhakket timian og honning, og rør godt sammen. Server den varme baguetten med smeltet brie og topp med bjørnebærblandingen.
Tips
Du kan bruke rosmarin eller andre urter du liker.