Vafler med rømme og bær
Enkel•30 min min
Vafler med rømme og jordbær er en klassiker. Men hva med å servere en vaffel med ristede pinjekjerner og honning i tillegg til lettrømme og friske bær neste gang du skal steke vafler? Det er ganske enkelt genialt og smaker helt utrolig godt!
Ingredienser
Antall porsjoner
Hjemmelaget vaffelrøre med kulturmjølk
-
2 stkegg
-
1 dlsukker
-
2 tsbakepulver
-
2 tsvaniljesukker
-
½ tskardemomme (kan sløyfes)
-
5 dlTINE® Kefir Økologisk eller annen syrnet melk
-
2 dl
-
5 ½ dlhvetemel
-
100 gsmeltet TINE® Meierismør
Tilbehør
-
3 dlTINE® Lettrømme 10 % eller annen rømme
-
1 dlflytende honning (f.eks. akasiehonning)
-
1 dlristede pinjekjerner
-
300 gjordbær
Slik gjør du det
-
1
Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre, Kefir, melk og smeltet smør. Rør alt til en jevn vaffelrøre.
-
2
La vaffelrøren svelle (hvile) i ca 15 minutter. Dette er viktig for å få den riktige konsistensen før du steker vafler.
-
3
Stek vaflene i varmt vaffeljern og avkjøl på rist slik at de blir sprø.
Tilbehør til sommerlige vafler
-
4
Rist pinjekjernene i tørr panne, del jordbærene.
-
5
Anrett rømme og bær på vaflene, ringle honning over og dryss på pinjekjerner.