Vafler med r;mme og bær

Vafler med rømme og bær

4
  • Enkel
  • 30 min
Vafler med rømme og jordbær er en klassiker. Men hva med å servere en vaffel med ristede pinjekjerner og honning i tillegg til lettrømme og friske bær neste gang du skal steke vafler? Det er ganske enkelt genialt og smaker helt utrolig godt!

Ingredienser

Hjemmelaget vaffelrøre med kulturmjølk

2 stk egg
1 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
½ ts kardemomme (kan sløyfes)
5 dl TINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
5 ½ dl hvetemel
100 g smeltet TINE Meierismør

Tilbehør

3 dl TINE Lettrømme 10 % eller annen rømme
1 dl flytende honning (f.eks. akasiehonning)
1 dl ristede pinjekjerner
300 g jordbær

Slik gjør du det

    1. Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre, kulturmelk, melk og smeltet smør. Rør alt til en jevn vaffelrøre.
    2. La vaffelrøren svelle (hvile) i ca 15 minutter. Dette er viktig for å få den riktige konsistensen før du steker vafler.
    3. Stek vaflene i varmt vaffeljern og avkjøl på rist slik at de blir sprø.
  1. Tilbehør til sommerlige vafler

    1. Rist pinjekjernene i tørr panne, del jordbærene.
    2. Anrett rømme og bær på vaflene, ringle honning over og dryss på pinjekjerner.
Tips

For å sette ditt eget preg på vaflene kan du tilsette vaniljesukker, kardemomme, hakkede nøtter eller sjokolade i den ferdige røren.

Kommentarer

  • Elisabeth

    4 måneder siden
    Altså, om denne oppskrifta ble endra for 6 år siden- så er den fortsatt like tykk!

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat