Vafler med r;mme og bær

Vafler med rømme og bær

Kommentarer 3
  • Enkel
  • 30 min
Vafler med rømme og jordbær er en klassiker. Men hva med å servere en vaffel med ristede pinjekjerner og honning i tillegg til lettrømme og friske bær neste gang du skal steke vafler? Det er ganske enkelt genialt og smaker helt utrolig godt!

Ingredienser

Antall porsjoner

Hjemmelaget vaffelrøre med kulturmjølk

2 stk egg
1 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
½ ts kardemomme (kan sløyfes)
5 dl TINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
5 ½ dl hvetemel
100 g smeltet TINE Meierismør

Tilbehør

3 dl TINE Lettrømme 10 % eller annen rømme
1 dl flytende honning (f.eks. akasiehonning)
1 dl ristede pinjekjerner
300 g jordbær

Slik gjør du det

    1. Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre, kulturmelk, melk og smeltet smør. Rør alt til en jevn vaffelrøre.
    2. La vaffelrøren svelle (hvile) i ca 15 minutter. Dette er viktig for å få den riktige konsistensen før du steker vafler.
    3. Stek vaflene i varmt vaffeljern og avkjøl på rist slik at de blir sprø.
  1. Tilbehør til sommerlige vafler

    1. Rist pinjekjernene i tørr panne, del jordbærene.
    2. Anrett rømme og bær på vaflene, ringle honning over og dryss på pinjekjerner.
Tips!

For å sette ditt eget preg på vaflene kan du tilsette vaniljesukker, kardemomme, hakkede nøtter eller sjokolade i den ferdige røren.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Josefine

    5 år siden
    Jaa, sikker på at det ikkje er ein tastefeil på mjølmengda? Eg måtte bruke nesten dobbelt så mykje væske for at det skulle likne vafelrøre.

    Kommenter  (5)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Josefine, Beklager, her var det feil i mengde melk. Dette har vi nå rettet opp i, takk for tilbakemelding!

      Kommenter  (5)


  • Olga

    6 år siden
    Hei. Jeg lurer på om det skal være bare 3dl melk og ikke mer? ha rlaga røret g det ble ikke som det pleier å være,kunne nesten ikke røre den med visp--så hard den var. Måtte tilsette litt mere melk. Lurer på om det var det som er poenget,at røret skal ikke være flytende? Vaflene ble kjeksaktige,men gode.

    Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat