Vafler med r;mme og bær

Vafler med rømme og bær

7
53
Enkel30 min
Vafler med rømme og jordbær er en klassiker. Men hva med å servere en vaffel med ristede pinjekjerner og honning i tillegg til lettrømme og friske bær neste gang du skal steke vafler? Det er ganske enkelt genialt og smaker helt utrolig godt!

Ingredienser

Antall porsjoner

Hjemmelaget vaffelrøre med kulturmjølk

Tilbehør

  • 3 dl
    TINE® Lettrømme 10 % eller annen rømme
  • 1 dl
    flytende honning (f.eks. akasiehonning)
  • 1 dl
    ristede pinjekjerner
  • 300 g
    jordbær

Slik gjør du det

  1. 1

    Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre, kulturmelk, melk og smeltet smør. Rør alt til en jevn vaffelrøre.

  2. 2

    La vaffelrøren svelle (hvile) i ca 15 minutter. Dette er viktig for å få den riktige konsistensen før du steker vafler.

  3. 3

    Stek vaflene i varmt vaffeljern og avkjøl på rist slik at de blir sprø.

Tilbehør til sommerlige vafler

  1. 4

    Rist pinjekjernene i tørr panne, del jordbærene.

  2. 5

    Anrett rømme og bær på vaflene, ringle honning over og dryss på pinjekjerner.

Tips

For å sette ditt eget preg på vaflene kan du tilsette vaniljesukker, kardemomme, hakkede nøtter eller sjokolade i den ferdige røren.

Del denne oppskriften: