placeholder image
3

Vafler med rømme og bær

(39)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Vafler med rømme og jordbær er en klassiker. Men hva med å servere en vaffel med ristede pinjekjerner og honning i tillegg til lettrømme og friske bær neste gang du skal steke vafler? Det er ganske enkelt genialt og smaker helt utrolig godt!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Hjemmelaget vaffelrøre med kulturmjølk

2 stkegg
1 dlsukker
2 tsbakepulver
2 tsvaniljesukker
½ tskardemomme (kan sløyfes)
5 dlTINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
5 ½ dlhvetemel
100 gsmeltet TINE Meierismør

Tilbehør

3 dlTINE Lettrømme 10 % eller annen rømme
1 dlflytende honning (f.eks. akasiehonning)
1 dlristede pinjekjerner
300 gjordbær

Slik gjør du det

  • Hjemmelaget vaffelrøre

    1. Pisk egg og sukker lett og bland vekselsvis inn det tørre, kulturmelk, melk og smeltet smør. Rør alt til en jevn vaffelrøre.
    2. La vaffelrøren svelle (hvile) i ca 15 minutter. Dette er viktig for å få den riktige konsistensen før du steker vafler.
    3. Stek vaflene i varmt vaffeljern og avkjøl på rist slik at de blir sprø.
  • Tilbehør til sommerlige vafler

    1. Rist pinjekjernene i tørr panne, del jordbærene.
    2. Anrett rømme og bær på vaflene, ringle honning over og dryss på pinjekjerner.

Tips:

For å sette ditt eget preg på vaflene kan du tilsette vaniljesukker, kardemomme, hakkede nøtter eller sjokolade i den ferdige røren.

Kommentarer