Skip to main content

Vaffeltårn

Enkel
1t

Server vafler på en morsom måte ved å stable dem i et stort tårn! Legg brunost, syltetøy og digg rømme mellom lagene. Av denne røra blir det ca. 30 vafler.

4.7
(6)

Ingredienser

Antall porsjoner

30

Ingredienser

6 stk
egg
2 dl
sukker
6 dl
hvetemel
5 dl
havremel
1 ts
salt
2 ts
bakepulver
2 ts
malt kardemomme
1 kg
jordbærsyltetøy
4 ss
bær

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør og avkjøl noe. Knekk egg i en stor bakebolle og pisk med sukker til blandet.

  2. Ha halvparten av melken i gradvis. Tilsett smeltet smør, hvetemel, havremel, salt, bakepulver og kardemomme. Visp til en klumpfri røre mens resten av melken tilsettes. Dekk til og la hvile i 30 minutter.

  3. Varm et vaffeljern, gjerne dobbelt, og stek vaflene gylne. Avkjøl på rist.

  4. Legg vaflene lagvis med syltetøy, brunost og rømme fordelt utover til du har et høyt tårn. Topp med pisket krem og friske bær.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Avkjøl vaflene godt på rist før du stabler dem og server med en gang. Du kan også legge nutella, smørkrem, lemoncurd, pisket kremfløte eller vaniljekrem mellom lagene. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter