Vaffelbløtkake med bær

Vaffelbløtkake med bær

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Server vafler på en ny måte ved å legge et godt lag av krem og friske bær mellom hver vaffelplate.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Vaffeljern

Vaffelrøre med syrnet melk

2 stk egg
1 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
½ ts kardemomme
3 dl TINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk
5 ½ dl hvetemel
100 g TINE Meierismør

Fyll

4 dl vispet TINE Kremfløte
2 ss sukker
3 dl jordbær
3 dl blåbær

Slik gjør du det

    1. Når du skal lage gode vafler, starter du med å piske egg og sukker lett. Bland deretter vekselsvis inn det tørre, kulturmelken og smeltet smør. Rør alt til du får en jevn vaffelrøre.
    2. La vaffelrøren svelle (stå urørt) i minst 15 minutter. Dette er viktig for å få den riktige konsistensen på røra før du steker vaflene.
    3. Stek vafler i varmt vaffeljern med litt smør. Avkjøl oppå hverandre i stabel for å få dem myke. Dersom du ønsker en hardere overflate på vaflene, må du avkjøle dem på rist.
  1. Fyll

    1. Visp kremfløten og sukker til du får en luftig krem. Vask bærene. Skjær jordbær i skiver. Spar noen hele til pynt.
    2. Fordel krem og bær på vaffelplatene og stable dem pent. Pynt med de peneste bærene på toppen og server eventuelt ekstra bær i skål ved siden av.
Tips!

Hvis du avkjøler vaffelplatene oppå hverandre i stedet for på rist blir de myke.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat