Vaffelbløtkake med bær

(36)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Server vafler på en ny måte ved å legge et godt lag av krem og friske bær mellom hver vaffelplate.

Antall porsjoner

Utstyr

Vaffeljern

Ingredienser

Vaffelrøre med syrnet melk

2 stkegg
1 dlsukker
1 tsbakepulver
1 tsvaniljesukker
½ tskardemomme
3 dlTINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk
5 ½ dlhvetemel
100 gTINE Meierismør

Fyll

4 dlvispet TINE Kremfløte
2 sssukker
3 dljordbær
3 dlblåbær

Slik gjør du det

    1. Når du skal lage gode vafler, starter du med å piske egg og sukker lett. Bland deretter vekselsvis inn det tørre, kulturmelken og smeltet smør. Rør alt til du får en jevn vaffelrøre.
    2. La vaffelrøren svelle (stå urørt) i minst 15 minutter. Dette er viktig for å få den riktige konsistensen på røra før du steker vaflene.
    3. Stek vafler i varmt vaffeljern med litt smør. Avkjøl oppå hverandre i stabel for å få dem myke. Dersom du ønsker en hardere overflate på vaflene, må du avkjøle dem på rist.
  • Fyll

    1. Visp kremfløten og sukker til du får en luftig krem. Vask bærene. Skjær jordbær i skiver. Spar noen hele til pynt.
    2. Fordel krem og bær på vaffelplatene og stable dem pent. Pynt med de peneste bærene på toppen og server eventuelt ekstra bær i skål ved siden av.

Tips:

Hvis du avkjøler vaffelplatene oppå hverandre i stedet for på rist blir de myke.

Kommentarer

  Legg til kommentar