Vaffelbløtkake med bær

Vaffelbløtkake med bær

0
40
Enkel40 min
Server vafler på en ny måte ved å legge et godt lag av krem og friske bær mellom hver vaffelplate.

Ingredienser

Antall porsjoner

Vaffelrøre med syrnet melk

Fyll

Slik gjør du det

  1. 1

    Når du skal lage gode vafler, starter du med å piske egg og sukker lett. Bland deretter vekselsvis inn det tørre, kulturmelken og smeltet smør. Rør alt til du får en jevn vaffelrøre.

  2. 2

    La vaffelrøren svelle (stå urørt) i minst 15 minutter. Dette er viktig for å få den riktige konsistensen på røra før du steker vaflene.

  3. 3

    Stek vafler i varmt vaffeljern med litt smør. Avkjøl oppå hverandre i stabel for å få dem myke. Dersom du ønsker en hardere overflate på vaflene, må du avkjøle dem på rist.

Fyll

  1. 4

    Visp kremfløten og sukker til du får en luftig krem. Vask bærene. Skjær jordbær i skiver. Spar noen hele til pynt.

  2. 5

    Fordel krem og bær på vaffelplatene og stable dem pent. Pynt med de peneste bærene på toppen og server eventuelt ekstra bær i skål ved siden av.

Tips

Hvis du avkjøler vaffelplatene oppå hverandre i stedet for på rist blir de myke.

Del denne oppskriften: