Vaffelbløtkake med bær
Enkel•40 min min
Server vafler på en ny måte ved å legge et godt lag av krem og friske bær mellom hver vaffelplate.
Ingredienser
Antall porsjoner
Vaffelrøre med syrnet melk
-
2 stkegg
-
1 dlsukker
-
1 tsbakepulver
-
1 tsvaniljesukker
-
½ tskardemomme
-
3 dlTINE® Kefir Økologisk eller annen syrnet melk
-
5 ½ dlhvetemel
-
100 g
Fyll
-
4 dlvispet TINE® Kremfløte
-
2 sssukker
-
3 dljordbær
-
3 dlblåbær
Slik gjør du det
-
1
Når du skal lage gode vafler, starter du med å piske egg og sukker lett. Bland deretter vekselsvis inn det tørre, Kefir og smeltet smør. Rør alt til du får en jevn vaffelrøre.
-
2
La vaffelrøren svelle (stå urørt) i minst 15 minutter. Dette er viktig for å få den riktige konsistensen på røra før du steker vaflene.
-
3
Stek vafler i varmt vaffeljern med litt smør. Avkjøl oppå hverandre i stabel for å få dem myke. Dersom du ønsker en hardere overflate på vaflene, må du avkjøle dem på rist.
Fyll
-
4
Visp kremfløten og sukker til du får en luftig krem. Vask bærene. Skjær jordbær i skiver. Spar noen hele til pynt.
-
5
Fordel krem og bær på vaffelplatene og stable dem pent. Pynt med de peneste bærene på toppen og server eventuelt ekstra bær i skål ved siden av.