Sitron- og ingefærdrømmer

Sitron- og ingefærdrømmer

Kommentarer 14
  • Enkel
  • 30 min
Når du baker disse deilige kjeksene fylles rommet med den herligste duft av sitron og ingefær. Fine å servere når du får overraskende besøk i julestria eller å gi bort i gave til noen du er glad i.

Ingredienser

Antall porsjoner

125 g TINE Meierismør
2 ½ dl sukker
2 ½ dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 dl potetmel
1 ts hjortetakksalt
4 ts malt ingefær
1 stk sitron , skallet av

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Rør smør og sukker hvitt og luftig. Bland de øvrige tørre ingrediensene og revet sitronskall og rør det i smørkremen.
    3. Del deigen i 4 like store deler og trill dem i pølser. Del hver i 10 stykker. Trill små kaker og legg dem på bakepapir på stekeplate. Ha et godt mellomrom mellom hver av kjeksen. Trykk dem forsiktig ned med en gaffel.
    4. Stek sitron- og ingefærdrømmene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er lett gylne. Avkjøl på rist.
Tips!

En gaveidé: Legg noen kjeks i et gammelt syltetøyglass som du pynter med din egen etikett. Tegn opp en sirkel å et stykke stoff med ca 3 cm større diameter enn lokket. Lim stoffet til lokket og knyt rundt glasset med et fint silkebånd.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ellie

    5 år siden
    kjempegode kaker, men de ble steinharde og en utfordring for tennene.. steketid i min ovn ble ca 13 min.

    Kommenter  (0)


  • Julie

    6 år siden
    Synes de ble veldig harde og litt for mye sitronsmak.

    Kommenter  (0)


  • Julie

    6 år siden
    Skal det ikke være noe vann,melk eller egg i denne deigen? Deigen min er kjempe tørr og smuldrette...

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Julie. Dersom deigen din blir tørr og smuldrete er det viktig at du knar og knar til du får den samlet og den får en fast og fin konsistens. Her er det smøret som står for væskeerstatningen i oppskriften og vil gi gode småkaker. Sprøheten får de av hjortetakksaltet. God jul!

      Kommenter  (0)


  • Titti

    6 år siden
    Gode og sprøe kjeks; litt tørr deig kanskje. Har ikke brukt hornsalt før, og skal ikke bruke det igjen; ammoniakklukt overalt. Fungerer detlike greit med natron?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Titti. Jeg tror nok heller jeg ville ha byttet ut med en 2 ts bakepulver i stedet for natron. Hornsalt er til for å gjøre baksten sprø. Ved å bruke bakepulver vil du nok få mykere småkaker enn ved å bruke oppskriften slik den står i dag. Men jeg skal forhøre meg litt rundt før jeg tør si dette 100% sikkert.

      Kommenter  (0)

      • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

        6 år siden
        Hei igjen, Titti. Vår matfaglige seniorrådgiver, Mette, er enig i at du heller nok bør vurdere bakepulver framfor natron i disse småkakene. Selv om det lukter amoniakk, vil ikke kakene smake det. Hornsalt er, som tidligere nevnt, ment å gjøre kakene sprø. Ha en fortsatt fin dag!

        Kommenter  (0)


  • Gabriellaug

    6 år siden
    hvordan er holdbarheten på disse kakene? :)

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei! Disse gode småkakene holder lenge i en tett kakeboks, så det er bare å bake på dersom du ønsker å sikre julas forsyning! :)

      Kommenter  (0)


  • Siv

    7 år siden
    Jeg har nettopp laget disse kakene. Jeg brukte litt mindre sukker (2 dl), litt mindre ingefær (3 strøkne ts), og la til 50 g hakket mørk kokesjokolade. Nyyydelig:-)

    Kommenter  (0)


  • Kari

    7 år siden
    Skal det virkelig ikke være egg i denne?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Jeg måtte dobbeltsjekket med kilden og det skal ikke være egg i disse småkakene. I dette tilfellet er det potetmelet som er bindemiddelet. Oppskriften har forøvrig også være på trykk i julbilaget i Allers julen 2010. God jul, Kari!

      Kommenter  (1)


  • may-brith

    7 år siden
    hvor mye sitronskall skal det være? står ikke i oppskriften

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Du skal bruke skallet av én sitron til denne oppskriften, May-Brith! Oppskriften har blitt rettet opp nå, så takk for tipset.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat