Skip to main content

Sitron- og ingefærdrømmer

Enkel
30min

Når du baker disse deilige kjeksene fylles rommet med den herligste duft av sitron og ingefær. Fine å servere når du får overraskende besøk i julestria eller å gi bort i gave til noen du er glad i.

3.7
(79)
Next ImageSitron- og ingefærdrømmer

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2.5 dl
sukker
2.5 dl
hvetemel
1 ts
vaniljesukker
1 dl
potetmel
1 ts
hjortetakksalt
4 ts
malt ingefær
1 stk
sitron, skallet av

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Rør smør og sukker hvitt og luftig. Bland de øvrige tørre ingrediensene og revet sitronskall og rør det i smørkremen.

  3. Del deigen i 4 like store deler og trill dem i pølser. Del hver i 10 stykker. Trill små kaker og legg dem på bakepapir på stekeplate. Ha et godt mellomrom mellom hver av kjeksen. Trykk dem forsiktig ned med en gaffel.

  4. Stek sitron- og ingefærdrømmene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er lett gylne. Avkjøl på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

En gaveidé: Legg noen kjeks i et gammelt syltetøyglass som du pynter med din egen etikett. Tegn opp en sirkel å et stykke stoff med ca 3 cm større diameter enn lokket. Lim stoffet til lokket og knyt rundt glasset med et fint silkebånd.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter