Sitron- og ingefærdrømmer

Sitron- og ingefærdrømmer

14
  • Enkel
  • 30 min
Når du baker disse deilige kjeksene fylles rommet med den herligste duft av sitron og ingefær. Fine å servere når du får overraskende besøk i julestria eller å gi bort i gave til noen du er glad i.

Ingredienser

125 g TINE Meierismør
2 ½ dl sukker
2 ½ dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 dl potetmel
1 ts hjortetakksalt
4 ts malt ingefær
1 stk sitron , skallet av

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Rør smør og sukker hvitt og luftig. Bland de øvrige tørre ingrediensene og revet sitronskall og rør det i smørkremen.
    3. Del deigen i 4 like store deler og trill dem i pølser. Del hver i 10 stykker. Trill små kaker og legg dem på bakepapir på stekeplate. Ha et godt mellomrom mellom hver av kjeksen. Trykk dem forsiktig ned med en gaffel.
    4. Stek sitron- og ingefærdrømmene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er lett gylne. Avkjøl på rist.
Tips

En gaveidé: Legg noen kjeks i et gammelt syltetøyglass som du pynter med din egen etikett. Tegn opp en sirkel å et stykke stoff med ca 3 cm større diameter enn lokket. Lim stoffet til lokket og knyt rundt glasset med et fint silkebånd.

Kommentarer

  • Ellie

    6 år siden
    kjempegode kaker, men de ble steinharde og en utfordring for tennene.. steketid i min ovn ble ca 13 min.

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat