Sitron- og ingefærdrømmer
Enkel•30 min min
Når du baker disse deilige kjeksene fylles rommet med den herligste duft av sitron og ingefær. Fine å servere når du får overraskende besøk i julestria eller å gi bort i gave til noen du er glad i.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
125 g
-
2 ½ dlsukker
-
2 ½ dlhvetemel
-
1 tsvaniljesukker
-
1 dlpotetmel
-
1 tshjortetakksalt
-
4 tsmalt ingefær
-
1 stksitron , skallet av
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 175 °C.
-
2
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Bland de øvrige tørre ingrediensene og revet sitronskall og rør det i smørkremen.
-
3
Del deigen i 4 like store deler og trill dem i pølser. Del hver i 10 stykker. Trill små kaker og legg dem på bakepapir på stekeplate. Ha et godt mellomrom mellom hver av kjeksen. Trykk dem forsiktig ned med en gaffel.
-
4
Stek sitron- og ingefærdrømmene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er lett gylne. Avkjøl på rist.