Cookies

Cookies

35
  • Enkel
  • 45 min
Oppskrift på kjempegode cookies med mørk sjokolade eller daimkuler. Kjempefine å pakke pent inn med rødt bånd og gi som ekstra julegave til noen du setter pris på.

Ingredienser

100 g TINE Meierismør
100 g brunt sukker
1 ss lys sirup
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
100 g hakket mørk sjokolade , eller daimkuler

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C og ta fram en stekeplate tildekket med bakepapir. Du kan alternativt bruke en smurt plate i stedet.
    2. Rør smør og sukker til luftig krem. Tilsett sirup. Rør inn halvparten av melet blandet med bakepulver. Bland sjokolade med resten av melet og kna det inn i deigen. Bruk fingrene!
    3. Deretter deler du cookiesdeigen i ca. 14 biter. Trill til kuler, trykk toppen litt ned og sett dem med god avstand på stekebrettet.
    4. Stek de gode cookiesene midt i ovnen i ca. 12 minutter til de er blitt litt gylne. Avkjøles på rist.
Tips!

Dersom du er veldig glad i nøtter, kan du tilsette 1 dl hakkede mandler eller hasselnøtter i deigen.

Kommentarer

  • Milla

    9 måneder siden
    Kan man bruke kvit sukker istedenfor brunt sukker?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Milla,

      Du kan fint bruke hvitt sukker, men det gir bedre resultat og smaker bedre med brunt sukker :) Lykke til!

       (0)


  • Sofia

    10 måneder siden
    Om man skulle ha tre-dobbelt eller dobbelt denne oppskriften - dobler man bakepulver også? hvor mye bakepulver til dobling/tre-dobling

     (4)

    • Sofia

      10 måneder siden
      Eller anbefales det heller å lage en porsjon av gangen? takk på forhånd :-)

       (0)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        10 måneder siden
        Du kan fint doble oppskriften eller mer om du har stor nok kjøkkenmaskin, Sofia :)

         (0)


  • Oda

    10 måneder siden
    Hei! Hvor lang holdbarhet har disse, sånn omtrent?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Oda,

      Disse holder seg godt i 2-3 uker om de oppbevares i en lufttett boks :)

       (0)


  • Lisa

    10 måneder siden
    Spør som Melissa spurte: Hei! Siden det står `Rør smør og sukker til luftig krem`, vil det si smeltet smør eller smør på romtemperatur? Og skal det piskes, eller bare røres sammen med skje?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Lisa,

      smøret skal være romtemperert og gjerne i mindre biter slik at det er enklere å røre sammen :) Bruk en visp eller slikkepott for å røre sammen til en klumpfri krem. Lykke til!

       (0)


  • Melissa

    3 år siden
    Hei! Siden det står `Rør smør og sukker til luftig krem`, vil det si smeltet smør eller smør på romtemperatur? Og skal det piskes, eller bare røres sammen med skje?

     (0)


  • Melissa

    3 år siden
    Hei! Siden det står `Rør smør og sukker til luftig krem`, vil det si smeltet smør eller smør på romtemperatur? Og skal det piskes, eller bare røres sammen med skje?

     (0)

    • Melissa

      3 år siden
      Fant ut av det!

       (10)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        3 år siden
        Hei Melissa, Så braa at du fant ut av det. Håper kakene smakte :) God Jul!

         (0)


  • lea

    3 år siden
    Hvor mye er en porsjon, hva burde jeg ta?

     (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Lea, En porsjon gir 14 cookies :)

       (2)


  • Linn

    3 år siden
    Hvor mange grader stekes de på, og hvor lenge steker du dem? Mvh Linn

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Linn, Som det står nevnt i oppskriften så steker jeg de på 180 grader i cirka 12 minutter. Lykke til :)

       (1)


  • Filip Wold

    4 år siden
    Kan man bruke sammalt mel?

     (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      4 år siden
      Hei Filip, Ja, det går fint :)

       (2)


  • Birgitte

    4 år siden
    Disse er bare UTROLIG gode, både varme og kalde! Jeg varmet mine 30sek i mikroen for å få de lune et par dager etter jeg lagde de, da smakte de akkurat som nybakte :D

     (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Birgitte, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og godt tips :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat