Cookies

Cookies

Kommentarer 28
  • Enkel
  • 45 min
Oppskrift på kjempegode cookies med mørk sjokolade eller daimkuler. Kjempefine å pakke pent inn med rødt bånd og gi som ekstra julegave til noen du setter pris på.

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g TINE Meierismør
100 g brunt sukker
1 ss lys sirup
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
100 g hakket mørk sjokolade , eller daimkuler

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180 °C og ta fram en stekeplate tildekket med bakepapir. Du kan alternativt bruke en smurt plate i stedet.
    2. Rør smør og sukker til luftig krem. Tilsett sirup. Rør inn halvparten av melet blandet med bakepulver. Bland sjokolade med resten av melet og kna det inn i deigen. Bruk fingrene!
    3. Deretter deler du cookiesdeigen i ca. 14 biter. Trill til kuler, trykk toppen litt ned og sett dem med god avstand på stekebrettet.
    4. Stek de gode cookiesene midt i ovnen i ca. 12 minutter til de er blitt litt gylne. Avkjøles på rist.
Tips!

Dersom du er veldig glad i nøtter, kan du tilsette 1 dl hakkede mandler eller hasselnøtter i deigen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Lisa

    1 dager siden
    Spør som Melissa spurte: Hei! Siden det står `Rør smør og sukker til luftig krem`, vil det si smeltet smør eller smør på romtemperatur? Og skal det piskes, eller bare røres sammen med skje?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 timer siden
      Hei Lisa,

      smøret skal være romtemperert og gjerne i mindre biter slik at det er enklere å røre sammen :) Bruk en visp eller slikkepott for å røre sammen til en klumpfri krem. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Melissa

    2 år siden
    Hei! Siden det står `Rør smør og sukker til luftig krem`, vil det si smeltet smør eller smør på romtemperatur? Og skal det piskes, eller bare røres sammen med skje?

    Kommenter  (0)


  • Melissa

    2 år siden
    Hei! Siden det står `Rør smør og sukker til luftig krem`, vil det si smeltet smør eller smør på romtemperatur? Og skal det piskes, eller bare røres sammen med skje?

    Kommenter  (0)

    • Melissa

      2 år siden
      Fant ut av det!

      Kommenter  (10)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        2 år siden
        Hei Melissa, Så braa at du fant ut av det. Håper kakene smakte :) God Jul!

        Kommenter  (0)


  • lea

    3 år siden
    Hvor mye er en porsjon, hva burde jeg ta?

    Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Lea, En porsjon gir 14 cookies :)

      Kommenter  (2)


  • Linn

    3 år siden
    Hvor mange grader stekes de på, og hvor lenge steker du dem? Mvh Linn

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Linn, Som det står nevnt i oppskriften så steker jeg de på 180 grader i cirka 12 minutter. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Filip Wold

    3 år siden
    Kan man bruke sammalt mel?

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Filip, Ja, det går fint :)

      Kommenter  (2)


  • Birgitte

    3 år siden
    Disse er bare UTROLIG gode, både varme og kalde! Jeg varmet mine 30sek i mikroen for å få de lune et par dager etter jeg lagde de, da smakte de akkurat som nybakte :D

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Birgitte, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og godt tips :)

      Kommenter  (1)


  • Ane

    4 år siden
    Gjør det noe om man ikke har med sirupen?

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Ane, Det går fint,men det er ikke sikkert de vil flyte like mye ut under steking.

      Kommenter  (4)

      • Ane

        4 år siden
        Takk for svar, jeg lagde de og de ble veldig gode!

        Kommenter  (1)

        • Hilsen kokkene fra Melkerampa

          4 år siden
          Hei Ane, Så kjekt å høre. Takk for tilbakemeldingen :)

          Kommenter  (1)


  • Silje

    4 år siden
    Kan dei frysast?

    Kommenter  (2)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      De kan fryses. Legg dem i en kakeboks med matpair i mellom hvert lag med cookies.

      Kommenter  (1)


  • Ragnhild

    5 år siden
    Kan man bruke mørk sirup istedenfor lys sirup?

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Klart du kan, Ragnhild. Lykke til med bakingen!

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat