Fingerkremkjeks (Saudakjeks)
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
250 g
-
150 gsukker
-
2 stkegg
-
500 ghvetemel
-
1 tsvaniljesukker
-
1 tshornsalt
-
2 ssTINE® Kremfløte (valgfritt)
Fyll:
-
250 gdelfiafett , smeltet
-
1 stkegg
-
250 gmelis
-
2 dråperromessens
-
3 dråperrød konditorfarge
Slik gjør du det
-
1
Denne oppskriften krever at deigen skal stå kaldt en stund før du stikker ut kakene, gjerne natten over.
-
2
Smør og sukker røres hvitt. Rør inn eggene ett og ett av gangen. Bland hvetemel, vaniljesukker og hornsalt og rør det inn i smørkremen. Blir deigen litt fast kan du evnt. tilsette litt fløte.
-
3
La gjerne deigen hvile til neste dag før du begynner å kjevle den ut.
-
4
Sett stekeovnen på 150°C. Finn fram en stekeplate som er smurt eller tildekket med bakepapir.
-
5
Kjevle den avkjølte deigen tynt og stikk ut kakene med et lite glass (ca 5 cm i diameter). Fingerkremkjeksen skal deretter stekes i 10-15 minutter midt i ovnen til de blir lyst brune. Avkjøl småkakene på en rist.
Fyll:
-
6
Mens kakene steker, lager du fyllet. Smelt Delfiafettet og avkjøl det noe. Pisk melis og egg, tilsett det i fettet når det er passe avkjølt. Hvis fettet er altfor varmt, vil det resultere i at det skiller seg. Rør godt. Ha i 1-2 dråper romessens og noen dråper rød konditorfarge. Prøv deg frem til ønsket smak og farge.
-
7
Fyllet må være litt fast ellers så renner det av kjeksen. Ha en skje med fyllet på en kjeks og legg en annen kjeks oppå der igjen. Oppbevares tørt i tett boks.