Fingerkremkjeks (Saudakjeks)

Fingerkremkjeks (Saudakjeks)

27
176
Enkel45 min
Oppskrift på en veldig god julekjeks med deilig fyll mellom lagene. Disse småkakene lager vi ofte til jul og mange kaller dem Saudakjeks. Sett ditt eget preg baksten ved å variere med forskjellig smaker og farger på fyllet, og fasong på kakene.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fyll:

 • 250 g
  delfiafett , smeltet
 • 1 stk
  egg
 • 250 g
  melis
 • 2 dråper
  romessens
 • 3 dråper
  rød konditorfarge

Slik gjør du det

 1. 1

  Denne oppskriften krever at deigen skal stå kaldt en stund før du stikker ut kakene, gjerne natten over.

 2. 2

  Smør og sukker røres hvitt. Rør inn eggene ett og ett av gangen. Bland hvetemel, vaniljesukker og hornsalt og rør det inn i smørkremen. Blir deigen litt fast kan du evnt. tilsette litt fløte.

 3. 3

  La gjerne deigen hvile til neste dag før du begynner å kjevle den ut.

 4. 4

  Sett stekeovnen på 150°C. Finn fram en stekeplate som er smurt eller tildekket med bakepapir.

 5. 5

  Kjevle den avkjølte deigen tynt og stikk ut kakene med et lite glass (ca 5 cm i diameter). Fingerkremkjeksen skal deretter stekes i 10-15 minutter midt i ovnen til de blir lyst brune. Avkjøl småkakene på en rist.

Fyll:

 1. 6

  Mens kakene steker, lager du fyllet. Smelt Delfiafettet og avkjøl det noe. Pisk melis og egg, tilsett det i fettet når det er passe avkjølt. Hvis fettet er altfor varmt, vil det resultere i at det skiller seg. Rør godt. Ha i 1-2 dråper romessens og noen dråper rød konditorfarge. Prøv deg frem til ønsket smak og farge.

 2. 7

  Fyllet må være litt fast ellers så renner det av kjeksen. Ha en skje med fyllet på en kjeks og legg en annen kjeks oppå der igjen. Oppbevares tørt i tett boks.

Tips

Du kan alltids lage din egen variant av disse kakene. For å få enda kraftigere smak på fyllet, kan du for eksempel tilsette en liten dæsj med likør, rom eller konjakk i stedet for romessens.

Del denne oppskriften: