Saras cookies. Foto: Thomas Røyert

Saras cookies

Kommentarer 61
  • Enkel
  • 25 min
Deilige og enkle cookies proppfull av nøtter og både hvit og mørk sjokolade. Denne oppskriften er sendt inn av Sara Solberg i forbindelse med KK og TINEs "Søte, spiselige gaver"-konkurranse.

Antall porsjoner

Ingredienser

200 g TINE Meierismør
300 g sukker
275 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 stk egg
50 g hvit sjokolade
50 g mørk sjokolade
1 dl valnøtter , eller andre nøtter

Slik gjør du det

    1. Denne oppskriften gir ca 30 deilige cookies. Sett stekeovnen på 200 °C. Ta fram stekeplater med bakepapir.
    2. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg, mel, bakepulver og vaniljesukker. Hakk sjokoladen og nøttene litt grovt. Bland alt lett sammen.
    3. Form små topper ved hjelp av en skje og sett dem på stekeplaten. Massen vil flyte litt utover, så det er viktig med god avstand. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl cookiesene litt på platen før du legger de videre på en rist. De er helt perfekte hvis de er litt seige.
Tips!

Gi bort noen cookies i gave. Pakk de inn i hyssing eller vakkert silkepapir og skriv din egen, personlige hilsen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Helen

    3 måneder siden
    Hvordan oppbevares disse helst og hva er holdbarheten? For øvrig ble de veldig gode!

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Helen,

      kjeks og småkaker oppbevares best i en lufttett boks og holder i cirka 14 dager :) Anbefaler alltid å Se-Lukte-Smake før man eventuelt spiser/kaster. Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • Andrea

    3 måneder siden
    Supper gode :)

    Kommenter  (1)


  • Elisabeth

    7 måneder siden
    Disse var kjempe gode! blir nokk å lage de flere ganger ja :)

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Elisabeth,

      Så hyggelig at de falt i smak :)

      Kommenter  (1)


  • Nora Tendai

    1 år siden
    Verdens beste Cookies

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Enig med deg, Nora :) Takk for hyggelig tilbakemelding. God bakst videre!

      Kommenter  (1)


  • Alise

    1 år siden
    Kjempegod oppskrift :) Superenkelt å bare bytte snaddere i cookiene, har nettopp laget dem med tranebær, blåbær og hvit sjokolade ;) Tusen takk for super oppskrift :D

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Høres helt herlige ut, Alise :) Takk for at du deler dine tips med oss :) Fortsatt god bakst og sommer!

      Kommenter  (1)


  • Birthe

    2 år siden
    Veldig fornøyd med oppskriften! Har laktoseintoleranse så må lage det meste fra bunnen - og her går det an å bytte de ingrediensene som må byttes. PS jeg bruker bare mørk sjokolade, ikke hvit, funker fint det òg.

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Birthe, Takk for en hyggelig tilbakemelding og at du deler tipset med oss :) God bakst videre!

      Kommenter  (1)


  • Rima

    2 år siden
    Kan lan gjøre det med en. Blender

    Kommenter  (1)


  • Chanel

    2 år siden
    Vi fikk bare 23, men deigen var KJEMPE GOD!!!!!!!!!! og de er i ovnen nå ;-) Jeg kommer tilbake med en oppdatering når jeg har smakt på de!!! spennende!!!!

    Kommenter  (1)


  • Sandra

    2 år siden
    Går dt ant å bare bruke mørk sjokolade?

    Kommenter  (1)

    • Per

      2 år siden
      Ja

      Kommenter  (1)


  • Li

    2 år siden
    De hever ikke of blir døds flate ...!!!

    Kommenter  (1)

    • Per

      2 år siden
      Har du hatt i alle ingredienser

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat