Vakre og smakfulle Florentiner. Foto: Thomas Røyert

Florentiner

6
 • Enkel
 • 35 min
Florentiner er små mandelkjeks oppkalt etter den italenske byen Firenze (tidligere Florentia). Akkurat disse herlige, glutenfrie småkakene henter mye av den gode smaken fra rosiner og tranebær. Kjempefine å bake til jul. Oppskriften er sendt inn av Nanna Jørgensen, som deltok i KK og TINES "Søte, spiselige gaver"-konkurranse.

Ingredienser

50 g mandler
50 g valnøtter
50 g hasselnøtter
50 g sukat
50 g rosiner
50 g ferske tranebær
150 g TINE Meierismør
100 g fruktsukker
5 ss TINE Kremfløte

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovenen på 180 °C. Finn fram stekeplater med bakepapir.
  2. Mandler og nøtter hakkes, eventuelt i en food prosessor. Smelt smør og bland inn sukkeret, varm langsomt mens du rører helt til det når kokepunktet.
  3. Dra kjelen til side og bland inn hakkede nøtter, mandler, tranebær, sukat og rosiner. Til slutt tilsettes fløten. Bland røren til en klebrig masse.
  4. Bruk en skje og sett ca 1 ss av massen på et stekebrett dekket med bakepapir. Ha god avstand mellom florentinene fordi de flyter gjerne en del utover. Du kan skyve røren litt på plass igjen mens de fremdeles er varme.
  5. Stek kjeksen midt ovnen i ca 12 minutter til de er gylne. Det er viktig at du følger godt med mot slutten av steketiden, slik at de ikke blir for mørke. Avkjøl først de lekre småkakene litt på platen før du har dem over på rist.
Tips

Dersom du er ekstra glad i sjokolade, kan du smelte 100 g mørk sjokolade i vannbad og dyppe undersiden av florentinene i før du lar de renne av på en rist.

Kommentarer

 • Tanja

  6 år siden
  GOD JUL! Hvilken konsistens skal de egentlig ha etter steking? Jeg har laget de, smaker godt, men er blitt veldig klissete. Et døgn i kjøleskap hjalp ingenting. Håper på råd!!

   (0)

  • Kristine Mangerud, Webredaktør

   6 år siden
   Hei Tanja! Disse er veldig tynne og lette. Kanskje det er noe med oppvarmingen, at de ikke ble varmet nok opp, litt karamellaktig, før du rørte inn nøtter og frukter? Beklager sent svar, håper du har hatt en fin jul. Vi ønsker deg godt nyttår!

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat