Søte pepperkakefigurer

Søte pepperkakefigurer

5
 • Enkel
 • 60 min
Pepperkaker er noe av det morsomste og hyggeligste ved hele julebaksten. Her får både barn og voksne utløp for fantasien. Og best av alt - det smaker kjempegodt!

Ingredienser

2 stk egg
2 ½ dl sukker
250 g mørk sirup
125 g TINE Meierismør
½ ts malt kanel
½ ts malt pepper
½ ts malt ingefær
½ ts malt nellik
½ ts hornsalt
600 g hvetemel

Melisglasur:

1 stk eggehvite
200 g melis

Slik gjør du det

  1. Visp eggene og sukkeret til eggedosis. Smelt sirup og smøret i en litt stor kjele. Avkjøl blandingen litt og bland inn eggedosis. Bland sammen det tørre og ha det i kjelen. Elt deigen ferdig der. Deigen blir lettest å kjevle hvis du lar den hvile kjølig til neste dag.
  2. Sett stekeovnen på 200°C. Ta fram en stekeplate med bakepapir og forskjellige pepperkakeformer.
  3. La deigen ligge i kjøleskapet og ta bare ut litt og litt som du arbeider med. Det er lettere å kjevle små leiver av den store deigen. Ta passende biter og kjevle på et lett melet bord. Kjevle ut til passe tykkelse (ca 0,3 cm) og stikk ut kaker med formene.
  4. Legg pepperkakene over på stekeplaten. Stekes midt i ovnen i ca 10-12 minutter, avhengig av hvor tykke kakene er. Avkjøl delene på en flat rist.
 1. Melisglasur:

  1. Visp eggehviten lett. Visp inn litt melis av gangen til massen blir så fast at den danner myke topper. Juster med mer eller mindre melis. Sprøytepose får du kjøpt ferdig med ulike tuter med forskjellig størrelse på hullene. Hvis du ikke har sprøytepose, går det fint å lage kremmerhus av matpapir som du vikler rundt hånden til en kjegle. Klipp et lite hull i tuppen.
 2. Dekorasjon:

  1. Til dekor er det fint å bruke ulike godterier som non-stop, seigmenn, melkerull og marshmallows. Du kan også lage vanlige pepperkaker av denne deigen.
Tips!

Pynt pepperkakefigurene som vi har gjort på bildet over, med melisglasur og sølvkulereller lag mer fargeglade varianter ved å noen dråperkonditorfarge i glasuren før du tegner på pepperkakene.

Kommentarer

 • Jeanette

  5 år siden
  Hei, leter igrunnen etter den frosting oppskriften som stod på pakken med pepperkake-ku formen. Jeg laget den og den var kjempegod å bruke på både pepperkake kuene og huset. Men jeg heiv jo oppskriften... Var to oppskrifter, en vanlig melis glasur og frostingen som stod i kjøkkenmaskinen i ca 5 min. Er det mulig å få tak i oppskriften?

   (0)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Hei Jeanette, Beklager sent svar, men håper det er denne oppskriften du tenker på: http://www.tine.no/oppskrifter/desserter/sote-snacks-og-godteri/melisglasur

    (0)


 • Rina

  5 år siden
  Øh... Når skal egentlig eggedosisen i deigen? Tok en sjans, får se i morgen hvordan det blir 😁

   (0)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Hei Rina, Det skal blandes inn i den litt avkjølte blandingen av sirup og smør. Håper resultatet ble bra. Jeg retter opp i oppskriften, takk for tilbakemeldingen :)

    (0)


 • Jan

  5 år siden
  Bra smak. Fulgte tipset "lettest å kjevle hvis du lar den hvile kjølig til neste dag". Deigen er ufattelig hard, nesten umulig å få ut av kjelen neste dag, må bruke hender da annen redskap villa ha brukket. Ellers gikk det greit å bake.

   (0)


Det er mye kjærlighet i god mat