Håndkle og blad
Søte pepperkakefigurer
(4545)

Søte pepperkakefigurer

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Pepperkaker er noe av det morsomste og hyggeligste ved hele julebaksten. Her får både barn og voksne utløp for fantasien. Og best av alt - det smaker kjempegodt!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1
2 stkegg
2 ½ dlsukker
250 gmørk sirup
125 gTINE Meierismør
½ tsmalt kanel
½ tsmalt pepper
½ tsmalt ingefær
½ tsmalt nellik
½ tshornsalt
600 ghvetemel

Melisglasur:

1 stkeggehvite
200 gmelis
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Visp eggene og sukkeret til eggedosis. Smelt sirup og smøret i en litt stor kjele. Avkjøl blandingen litt og bland inn eggedosis. Bland sammen det tørre og ha det i kjelen. Elt deigen ferdig der. Deigen blir lettest å kjevle hvis du lar den hvile kjølig til neste dag.
  2. Sett stekeovnen på 200°C. Ta fram en stekeplate med bakepapir og forskjellige pepperkakeformer.
  3. La deigen ligge i kjøleskapet og ta bare ut litt og litt som du arbeider med. Det er lettere å kjevle små leiver av den store deigen. Ta passende biter og kjevle på et lett melet bord. Kjevle ut til passe tykkelse (ca 0,3 cm) og stikk ut kaker med formene.
  4. Legg pepperkakene over på stekeplaten. Stekes midt i ovnen i ca 10-12 minutter, avhengig av hvor tykke kakene er. Avkjøl delene på en flat rist.
  1. Visp eggehviten lett. Visp inn litt melis av gangen til massen blir så fast at den danner myke topper. Juster med mer eller mindre melis. Sprøytepose får du kjøpt ferdig med ulike tuter med forskjellig størrelse på hullene. Hvis du ikke har sprøytepose, går det fint å lage kremmerhus av matpapir som du vikler rundt hånden til en kjegle. Klipp et lite hull i tuppen.
  1. Til dekor er det fint å bruke ulike godterier som non-stop, seigmenn, melkerull og marshmallows. Du kan også lage vanlige pepperkaker av denne deigen.
Blått hjerte
Tips!

Pynt pepperkakefigurene som vi har gjort på bildet over, med melisglasur og sølvkulereller lag mer fargeglade varianter ved å noen dråperkonditorfarge i glasuren før du tegner på pepperkakene.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat