Rømmevafler med rørte bær og brunost
Utførelse
EnkelTid
Opprinnelig ble vafler laget av ukens rømmerester irørt mel og egg. Med en god porsjon økologisk rømme får du vafler slik de skal være.
Ingredienskalkulator
Antall stykker
10Ingredienser
2 dl | Tinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett |
4 stk | egg |
3 dl | hvetemel |
1 ts | salt |
3 ss | sukker |
½ ts | bakepulver |
5 dl | TINE Lettrømme Økologisk |
2 ss | TINE Meierismør til steking |
TIL SERVERING
4 dl | bær |
1 ss | brunt sukker |
2 dl | TINE Lettrømme Økologisk |
100 g | TINE Gudbrandsdalsost Original |
Slik gjør du det
- Pisk sammen melk og egg. Tilsett hvetemel, salt, sukker, bakepulver og rømme og rør til en glatt røre.
Tips:
Har du melk eller fløte som er i ferd med å gå ut på dato, kan du ha litt av det i røren også. Tilsett bare litt mer mel eller kutt ned litt på rømmen. En vaffelrøre skal være tyktflytende i konsistens.
- Varm et vaffeljern, smør med smør og legg i en liten øse med røre. Stek vaflene gylne. Smør jernet godt med smør mellom hver vaffel. Avkjøl på rist.
- Rør sammen bær og sukker, mos dem lett med en gaffel. Du kan bruke bringebær, jordbær, blåbær eller solbær. Server vaflene med skiver av brunost, en raus skje rømme og nyrørte bær.
Tips:
Erstatt halvparten av hvetemelet med byggmel eller havremel for en grovere – og enda mer original – vaffel.