Rømmebrød_bredde

Rømmebrød

Kommentarer 19
  • Middels
  • 60 min
En oppskrift med lange tradisjoner, som bakes flere steder i landet. Rømmebrød stekes i krumkakejern og de skjøre brødene skal oppbevares forsiktig i en tett boks. En sikker vinner på kakebordet!

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ½ dl TINE Seterrømme
200 g mykt TINE Meierismør
½ dl vann
¼ ts salt
½ ts malt kardemomme
4 ss sukker
500 g hvetemel

Til dryss:

½ dl sukker

Slik gjør du det

    1. Bruk et krumkakejern. For best resultat, bør denne deigen stå avkjølt en stund før du steker brødene.
    2. Bland rømme og mykt smør. Tilsett resten av ingrediensene og lag en fast deig. Avkjøl deigen et par timer.
    3. Kjevle deigen til tynne leiver. Dryss på sukker og kjevle det inn i leiven. Skjær ut runde kaker, ca 15 cm i diameter. Stek kakene gylne i jernet: NB! Bruk svak varme slik at kakene rekker å bli gjennomstekt før de er for mørke. Tålmodigheten teller her!
    4. Avkjøl rømmebrød på rist og oppbevar i tett boks eller i fryseren.
Tips!

Kjempegode å servere med pisket krem og en liten dæsj syltetøy.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Lena

    1 år siden
    Hei! Prøver rømmebrød for første gang. Men lurer på hvor tynn leiven skal være etter kjevling

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Lena,

      Her skal leiven være ganske så tynn for å få tynne sprøe brød. Jo tykkere leiver jo lenger steketid og svakere varme. Anbefaler deg å prøve deg frem til du får det resultatet du ønsker :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Kaaj

    2 år siden
    Kan man bruke noe annet isteden for krumkakejern? Hvis ikke hvor får man kjøpt det?? Har smakt det før, og har kjempelyst til å lage det til jul i år!!????

    Kommenter  (5)

    • Charlotte

      2 år siden
      Hei, du kan bruke steketakke, stekehelle eller en jernpanne - kakene stekes tørre til de er gyllen på svak varme.

      Kommenter  (2)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        2 år siden
        Hei Kaaj, Her er jeg helt enig med Charlotte, hvis du ønsker deg ett krumkakejern, selges de i større kjøkken foretninger. Lykke til!

        Kommenter  (1)

        • Bestemor

          1 år siden
          krumkakejern får du hos elektrohandleten, feks Power

          Kommenter  (0)


  • Espen

    3 år siden
    Går det greit å bytte ut seterrømme med laktosefri lettrømme?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Espen, Det kan du fint gjøre, men da ville jeg hatt i 50 gram smør ekstra i røren for å kompensere for fettet som taes ut med Seterrømmen. Lykke til :)

      Kommenter  (1)

      • Espen

        3 år siden
        Takker for svar. Skal prøve det ut.😊👍

        Kommenter  (0)


  • solbjørg

    3 år siden
    Laget de også i fjor og de holdt seg godt i boks lenge ! Nå skal de lages på nytt i år ! Kjempegode !

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Solbjørg, Så utrolig hyggelig å høre. Tusen takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


  • Liv Marifjæren

    3 år siden
    Bakte disse i fjor for første gang, kjempegode😀 men oppbevarte de i tett boks, de var like gode etter 3-4 uker😉

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Liv, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og godt tips :)

      Kommenter  (0)


  • HildeFraurud

    5 år siden
    Helt fantastiske ! De mest populære kakene hvert år ;)

    Kommenter  (3)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Så hyggelig! :) God jul!

      Kommenter  (1)

      • Edith

        4 år siden
        DETTE ER. IKKE rømmebrød. I Gudbrandsdalen stekes rømmebrød på takke. Dette dere har her, kalles avlette.

        Kommenter  (1)

        • Martin

          4 år siden
          Ja. Det e jo heilt tydelig at det e førskjell fra plass til plass, men avlette ø rømmebrød e ikje det samma i det heile tatt! Rømmebrød e da nesten det samma søm krumkakær, ø det har blitt laga AKKURAT sønn i ganske sø mange ør.

          Kommenter  (10)


  • Heidi

    5 år siden
    Hvor lenge kan disse oppbevares? Er fristet til å prøve å bake rømmebrød selv!

    Kommenter  (1)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Rømmebrød er både godt og dekorativt! De oppbevares som andre typer småkaker. I en tett kakeboks, som settes kjølig, men ikke i kjøleskap. Da vil de holde seg i 10-14 dager. Rømmebrød kan også fint fryses. :) God rømmebrødlaging!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat