Rømmebrød
En oppskrift med lange tradisjoner, som bakes flere steder i landet. Rømmebrød stekes i krumkakejern og de skjøre brødene skal oppbevares forsiktig i en tett boks. En sikker vinner på kakebordet!
Middels•1 t•1 personer
Ingredienser
- 2.5 dl TINE® Seterrømme
- 200 g mykt TINE® Meierismør
- 0.5 dl vann
- 0.25 ts salt
- 0.5 ts malt kardemomme
- 4 ss sukker
- 500 g hvetemel
Slik gjør du
1
Bruk et krumkakejern. For best resultat, bør denne deigen stå avkjølt en stund før du steker brødene.
2
Bland rømme og mykt smør. Tilsett resten av ingrediensene og lag en fast deig. Avkjøl deigen et par timer.
3
Kjevle deigen til tynne leiver. Dryss på sukker og kjevle det inn i leiven. Skjær ut runde kaker, ca 15 cm i diameter. Stek kakene gylne i jernet: NB! Bruk svak varme slik at kakene rekker å bli gjennomstekt før de er for mørke. Tålmodigheten teller her!
4
Avkjøl rømmebrød på rist og oppbevar i tett boks eller i fryseren.
TipsKjempegode å servere med pisket krem og en liten dæsj syltetøy.