Rømmebrød_bredde

Rømmebrød

19
  • Middels
  • 60 min
En oppskrift med lange tradisjoner, som bakes flere steder i landet. Rømmebrød stekes i krumkakejern og de skjøre brødene skal oppbevares forsiktig i en tett boks. En sikker vinner på kakebordet!

Ingredienser

2 ½ dl TINE Seterrømme
200 g mykt TINE Meierismør
½ dl vann
¼ ts salt
½ ts malt kardemomme
4 ss sukker
500 g hvetemel

Til dryss:

½ dl sukker

Slik gjør du det

    1. Bruk et krumkakejern. For best resultat, bør denne deigen stå avkjølt en stund før du steker brødene.
    2. Bland rømme og mykt smør. Tilsett resten av ingrediensene og lag en fast deig. Avkjøl deigen et par timer.
    3. Kjevle deigen til tynne leiver. Dryss på sukker og kjevle det inn i leiven. Skjær ut runde kaker, ca 15 cm i diameter. Stek kakene gylne i jernet: NB! Bruk svak varme slik at kakene rekker å bli gjennomstekt før de er for mørke. Tålmodigheten teller her!
    4. Avkjøl rømmebrød på rist og oppbevar i tett boks eller i fryseren.
Tips

Kjempegode å servere med pisket krem og en liten dæsj syltetøy.

Kommentarer

  • Lena

    2 år siden
    Hei! Prøver rømmebrød for første gang. Men lurer på hvor tynn leiven skal være etter kjevling

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Lena,

      Her skal leiven være ganske så tynn for å få tynne sprøe brød. Jo tykkere leiver jo lenger steketid og svakere varme. Anbefaler deg å prøve deg frem til du får det resultatet du ønsker :) God bakst!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat