Rømmebrød
Middels•60 min min
En oppskrift med lange tradisjoner, som bakes flere steder i landet. Rømmebrød stekes i krumkakejern og de skjøre brødene skal oppbevares forsiktig i en tett boks. En sikker vinner på kakebordet!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 ½ dl
-
200 gmykt TINE® Meierismør
-
½ dlvann
-
¼ tssalt
-
½ tsmalt kardemomme
-
4 sssukker
-
500 ghvetemel
Til dryss:
-
½ dlsukker
Slik gjør du det
-
1
Bruk et krumkakejern. For best resultat, bør denne deigen stå avkjølt en stund før du steker brødene.
-
2
Bland rømme og mykt smør. Tilsett resten av ingrediensene og lag en fast deig. Avkjøl deigen et par timer.
-
3
Kjevle deigen til tynne leiver. Dryss på sukker og kjevle det inn i leiven. Skjær ut runde kaker, ca 15 cm i diameter. Stek kakene gylne i jernet: NB! Bruk svak varme slik at kakene rekker å bli gjennomstekt før de er for mørke. Tålmodigheten teller her!
-
4
Avkjøl rømmebrød på rist og oppbevar i tett boks eller i fryseren.