Rømmebrød_bredde

Rømmebrød

19
80
Middels60 min
En oppskrift med lange tradisjoner, som bakes flere steder i landet. Rømmebrød stekes i krumkakejern og de skjøre brødene skal oppbevares forsiktig i en tett boks. En sikker vinner på kakebordet!

Ingredienser

Antall porsjoner

Til dryss:

  • ½ dl
    sukker

Slik gjør du det

  1. 1

    Bruk et krumkakejern. For best resultat, bør denne deigen stå avkjølt en stund før du steker brødene.

  2. 2

    Bland rømme og mykt smør. Tilsett resten av ingrediensene og lag en fast deig. Avkjøl deigen et par timer.

  3. 3

    Kjevle deigen til tynne leiver. Dryss på sukker og kjevle det inn i leiven. Skjær ut runde kaker, ca 15 cm i diameter. Stek kakene gylne i jernet: NB! Bruk svak varme slik at kakene rekker å bli gjennomstekt før de er for mørke. Tålmodigheten teller her!

  4. 4

    Avkjøl rømmebrød på rist og oppbevar i tett boks eller i fryseren.

Tips

Kjempegode å servere med pisket krem og en liten dæsj syltetøy.

Del denne oppskriften: