Skip to main content

Pepperkake-sandwich med blåmuggost

Enkel
1t

Ta pepperkakene til nye høyder med denne smakfulle blåmuggostkremen. Ekstra godt blir det dersom du lager pepperkakene selv.

3.6
(53)
Next ImagePepperkake-sandwich med blåmuggost

Ingredienser

Antall porsjoner

Pepperkakedeig

2 dl
sirup
4 dl
sukker
1 ts
malt nellik
1 ts
malt ingefær
1 ts
malt pepper, strøken
4 ts
malt kanel
2 ts
bakepulver
900 g
hvetemel

Blåmuggostkrem

0.125 ts
nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Pepperkakedeig

  1. Bland smør, sirup, sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til alt er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.

  2. Rør i fløten. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Resten av melet rører du inn litt etter litt til du får en jevn og passe fast deig. La pepperkakedeigen stå kaldt til neste dag.

    Tips

    Legg gjerne deigen i en bolle hvor innsiden er kledd med plastfolie eller legg hele i en brødpose for at du lettere vil få ut deigen når den har ligget kaldt.
  3. Sett stekeovnen på 175 °C. Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut forskjellige figurkaker og stek dem i 9-10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist.

Blåmuggostkrem

  1. Bland sammen blåmuggost og kremost til en glatt krem med en stavmikser. Tilsett nykvernet pepper. Fordel ostekremen utover pepperkakene og legg en pepperkake på toppen som lokk.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Blåmuggostkremen passer også veldig bra til annen type kjeks. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter

Goro
150 min
Middels
3.7