Julepyntede cake pops

Julepyntede cake pops

0
40
Middels90 min
Selv om jula handler mye om tradisjoner, er det gøy å skape nye! Disse søte cake popsene, eller porsjonskaker formet som kjærlighet på pinne, er perfekt å pynte som små nisser, snømenn eller andre morsomme julemotiver. En ting er sikkert: Barna elsker cake pops! Utgangspunktet er en valgfri kake du har liggende i fryseren, kjøper i butikken eller baker selv nå. Denne oppskriften gir ca 30 smakfulle cake pops.

Ingredienser

Antall stykker

Forslag til lys kakedeig

 • 2 stk
  egg
 • 150 g
  sukker
 • 1 ts
  vaniljesukker
 • 1 ts
  kanel
 • 150 g
 • 150 g
  hvetemel
 • 4 ss
  kakao
 • 2 ts
  bakepulver

Ostekrem til å blande i

Glasur til å dekorere cake pops

 • 200 g
  sjokolade (f eks hvit eller rosa) til smelting
 • 6 ss
  strøssel eller annen pynt til å dekorere med

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett stekeovnen på 170 °C. Til denne oppskriften på cakepops trenger du en langpanne (20x30 cm) dekket med bakepapir. Du vil også trenge en oasis, en diger potet med hull, stor stykke isopor eller annet til å sette "kjærlighet-kakene" i når glasuren skal stivne.

Start med å lage kaken

 1. 2

  (Her kan du bruke en hvilken som helst kakeoppskrift, evt kakerester du har liggende) Smelt smøret i en kjele. Avkjøl. Visp eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker i en bolle. Sikt sammen mel, kakao og bakepulver, og rør det i eggedosisen vekselsvis med det avkjølte smøret.

 2. 3

  Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter i langpannen. Avkjøl kaken helt.

Ostekrem

 1. 4

  Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker. Smuldre kaken fint (uavhengig av hvilken du velger å bruke), gjerne med mikser og rør smulene fra kaken inn i ostekremen. Rør det hele gods ammen til en masse.

Forme cakepops

 1. 5

  Form 25-30 små kuler av massen (ca 30 g hver). Sett kakene i kjøleskap så de stivner helt før de skal glaseres.

Kake på pinne

 1. 6

  Bruk små trespidd til å sette kakene på, alternativt får du kjøpt "kjærlighet-pinner" på hobbyforretninger, på cacas.no eller f eks Jernia. Smelt litt sjokolade i mikro eller i vannbad.

 2. 7

  Dypp ca 1 cm av spiddet/pinnen i litt smeltet sjokolade og stikkd et 2/3 inn i kaken. Dette er viktig at du gjør for å unngå at kaken sklir av pinnen!

 3. 8

  La det stivne så kaken sitter godt fast på pinnen. Stikk pinnene i en stor oasis eller noe annet (se trinn 1 for tips).

Glasering av cakepops

 1. 9

  Nå skal hver enkelt av småkakene glaseres. Dypp kaken rett ned i bollen med smeltet sjokolade og trekk den rett opp. Ikke rør kaken rundt, da risikerer du at den faller av pinnen og du får løse smuler i sjokoladen. Slå pinnen lett mot kanten av bollen og drei den rundt noen ganger i luften.

Pynting av cakepops

 1. 10

  Pynt cakepops med kakestrøssel umiddelbart etter dypping før glasuren stivner. Du kan bruke sølvkuler, kakesmuler, gelepenn eller annen pynt. Bruk fantasien! Sett kakene kaldt slik at glasuren får stivnet godt før servering.

Tips

Bruk valgfri kake som utgangspunkt, f eks denne knallgode sjokoladekaken eller restene fra disse morsomme nisselue-brownieser. 

Del denne oppskriften: