Julens beste peppernøtter

Julens beste peppernøtter

79
 • Enkel
 • 45 min
Små munnfuller av julens deilige peppernøtter er ikke å forakte. Tradisjonelt ser disse kakene ut som små knapper, men hva med å tegne små budskap på de med litt frisk melisglasur eller gi de et lekkert dryss av melis?

Ingredienser

500 g TINE Meierismør
500 g sukker
2 dl TINE Kremfløte
3 ts ingefær malt
2 ts kanel malt
2 ts pepper malt
1 ts kardemomme malt
1 ts bakepulver
2 ts natron
1 kg ca. hvetemel

Slik gjør du det

  1. Denne oppskriften krever at deigen skal stå kaldt en stund, gjerne natten over, før du deler opp deigen.
  2. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett fløte, krydder og mel iblandet natron. Blandes godt sammen. Sett deigen kaldt - gjerne natten over.
  3. Sett stekeovnen på 190°C og ta fram en stekeplate med bakepapir.
  4. Trill deigen til fingertykke lengder. Deles i små emner og trilles til kuler. Settes på smurt stekebrett og stekes midt i ovnen i ca 12 minutter. Avkjøles på rist.
Tips

Legg peppernøtter i et syltetøyglass du har vasket og fjernet papiret på. Ta lokket av og bruk som mal til å klippe ut et rundt stykke stoff. Lag din egen etikett og fest tøystykket over logget med en hyssing. Og på 1-2-3 har du laget en koselig gave!

Kommentarer

 • Irene

  4 måneder siden
  Je lurer på siden det er kremfløte i de med begrenset holdbarhet vil disse da holde seg til etter jul om de lages nå? Tenkte je sku bruke mårradagen med ungene på detta, men de må holde seg om det skar være vits🎄😊

   (0)

  • Marit , Kokk og Kundekonsulent

   4 måneder siden
   Om du oppbevarer det i et glass eller lufttett boks, i et mørkt og kjølig sted som feks. en kjeller, så holder disse seg nok ut jula. :)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat