Brun-hvite kjeks

Brun-hvite kjeks

15
  • Utfordrende
  • 30 min
Lekre småkjeks med både hvit og mørk sjokolade, som er perfekte å gi bort til for eksempel jul. Så enkelt og så vakkert kan det altså gjøres! Disse småkakene er Peggy Nordvik fra Sandnes sitt bidrag i TINE og KKs "Søte, spiselige gaver"-konkurranse.

Ingredienser

125 g TINE Meierismør , romtemperert
100 g melis
1 stk egg
200 g hvetemel
1 ss potetmel
2 ss kakao
50 g mørk sjokolade , smeltet
50 g hvit sjokolade , smeltet

Slik gjør du det

    1. Denne oppskriften gir ca 40 kaker. For å få det beste resultatet, skal deigen hvile i minst 1 time før kjeksen stikkes ut.
    2. Visp smør og melis sammen. Rør inn egget, ha i hvetemel sammen med potetmel.
    3. Del deigen i to. I den ene halvdelen røres den smeltede hvite sjokoladen inn. I den andre halvdelen røres kakaoen inn sammen med den smeltede mørke sjokoladen. La den ferdige deigen hvilke i kjøleskapet i minst 1 time.
    4. Sett stekeovnen på 180 °C. Finn fram pepperkakeformer og stekeplate med bakepapir.
    5. Kjevle ut deigen og stikk ut kjeksene. Du trenger to like former i ulik størrelse. Legg en lys og en mørk deig på hverandre, slik vist på bildet. Stek midt i ovnen i ca 10-12 minutter. Avkjøl de ferdig stekte kjeksene på rist.
Tips

Hvis du greier å avse noen av disse lekre kjeksene, kan du jo for eksempel bruke de som juletrepynt. Men da må du huske å lage et hull til tråden før de settes i stekeovnen.

Kommentarer

  • cecilie

    5 år siden
    Disse må jeg prøve! Det står at man skal vispe sammen smør og melis, skal smøret smeltes først?

     (0)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      5 år siden
      Hei Cecilie Smøret skal være romtempereret. Det skal vi få inn i oppskriften. Takk for godt spørsmål!

       (3)


Det er mye kjærlighet i god mat