Brun-hvite kjeks

Brun-hvite kjeks

15
 • Utfordrende
 • 30 min
Lekre småkjeks med både hvit og mørk sjokolade, som er perfekte å gi bort til for eksempel jul. Så enkelt og så vakkert kan det altså gjøres! Disse småkakene er Peggy Nordvik fra Sandnes sitt bidrag i TINE og KKs "Søte, spiselige gaver"-konkurranse.

Ingredienser

125 g TINE Meierismør , romtemperert
100 g melis
1 stk egg
200 g hvetemel
1 ss potetmel
2 ss kakao
50 g mørk sjokolade , smeltet
50 g hvit sjokolade , smeltet

Slik gjør du det

  1. Denne oppskriften gir ca 40 kaker. For å få det beste resultatet, skal deigen hvile i minst 1 time før kjeksen stikkes ut.
  2. Visp smør og melis sammen. Rør inn egget, ha i hvetemel sammen med potetmel.
  3. Del deigen i to. I den ene halvdelen røres den smeltede hvite sjokoladen inn. I den andre halvdelen røres kakaoen inn sammen med den smeltede mørke sjokoladen. La den ferdige deigen hvilke i kjøleskapet i minst 1 time.
  4. Sett stekeovnen på 180 °C. Finn fram pepperkakeformer og stekeplate med bakepapir.
  5. Kjevle ut deigen og stikk ut kjeksene. Du trenger to like former i ulik størrelse. Legg en lys og en mørk deig på hverandre, slik vist på bildet. Stek midt i ovnen i ca 10-12 minutter. Avkjøl de ferdig stekte kjeksene på rist.
Tips!

Hvis du greier å avse noen av disse lekre kjeksene, kan du jo for eksempel bruke de som juletrepynt. Men da må du huske å lage et hull til tråden før de settes i stekeovnen.

Kommentarer

 • cecilie

  5 år siden
  Disse må jeg prøve! Det står at man skal vispe sammen smør og melis, skal smøret smeltes først?

   (0)

  • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

   5 år siden
   Hei Cecilie Smøret skal være romtempereret. Det skal vi få inn i oppskriften. Takk for godt spørsmål!

    (3)


 • Katharina

  5 år siden
  Hei! Jeg bakte disse i dag og de var kjempe gode! Litt klissete å bake ut kjeksene. Tips! La deigen stå i kjøleskapet i nærmere to timer, jobb med en deig og stikk ut så mange store som mulig før du bytter til andre farger og gjør det samme. Legg ut de store formene i kjøleskapet på et brett. Gjør det samme med små former. Jeg brukte også litt mel til å bake ut, da holdt de formen. Etter ca 15 min i kjøleskapet brukte jeg stekespade og la de små kjeksene oppå de store. De ble kjempe gode :)

   (0)

  • Oda Smeby Christensen

   5 år siden
   God tips, Katharina. Tusen takk! ønsker deg en god dag!

    (0)


 • silje

  6 år siden
  hei! Dattra til ei venninne bakte disse i går , men uten smelta sjokolade.. for det hadde hun ikke i hus.. hun lagde disse helt selv uten hjelp. og de ble kjempegode!dattra er 10 år ;)

   (0)

  • Kristine Mangerud, Webredaktør

   6 år siden
   Hei Silje! Så fint at resultatet var vellykket. Ha en riktig god dag videre!

    (0)


 • Jannicke

  6 år siden
  styr langt unna denne oppskriften. den funker ikke. ikke går det ann å kjevle den, forme den, og de jeg fikk ut på bakepapiret smelter i ovnen så brettet er bare en eneste stor flekk av et eller annet. det er sikkert en fin oppskrift hvis alle ingrediensene var tatt med, men det er tydelig at noe mangler i oppskriften

   (0)

  • Kristine Mangerud, Webredaktør

   6 år siden
   Hei Jannicke! Har sjekket opp denne oppskriften med vår matfaglige med lengst bakeerfaring og her er svaret jeg fikk fra henne: "Disse Brun-hvite kjeksene har jeg laget og det er litt krevende å bake dem. De er fra en konkurranse TINE hadde sammen med KK og disse ble plukket ut som en av vinnerene. Alle ingrediensene er med i oppskriften og det er riktig mengde. De er nok ikke de enkleste å kjevle ut, viktig at deigen har ligget kjølig før utkjevling.Ikke ta for store deigbiter av gangen. Jeg ser at det er flere som har hatt problemer med å lage denne oppskriften, så det er mulig at vi bør fjerne den. Hvis det er andre som har tilbakemeldinger, enten positive eller negative, angående denne oppskriften, så er vi spente på å høre.

    (0)


 • Ingrid

  7 år siden
  Hvordan får jeg kjevlet ut denne deigen? Den holder ikke sammen..

   (0)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hei Ingrid. Det er viktig at du passer på at ingrediensene er godt blandet sammen får du ferdigstiller deigen og at den er god og kald når du skal kjevle den ut. Dermed er den også lettere å jobbe med. Lykke til!

    (0)


 • Jørgen

  8 år siden
  Hvor mange porsjoner skal man taste inn for å få 40 kaker?

   (0)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   8 år siden
   Hei Jørgen. Denne oppskriften (uten å ha ganget den opp) gir ca 40 småkjeks. Det kommer selvfølgelig an på tykkelse på deigen og størrelsen på formene du velger å bruke. Lykke til!

    (0)


 • Iselin

  8 år siden
  heisann.. kunne gjerne tenkt meg å lage disse, men har ikke potetmel i hus, kan man bruke maizena, eller er det best med potetmel??

   (0)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   8 år siden
   Hei Iselin. Det går fint an å bruke maizena i stedet for potetmel i dette tilfellet. Lykke til!

    (0)

   • iris

    8 år siden
    Prøvde disse, men deigen var så og si umulig å kjevle ut. Deigen bare delte seg og ville ikke holde sammen. Har dere glemt noe i oppskriften?

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat