Brun-hvite kjeks

Brun-hvite kjeks

17
68
Utfordrende30 min
Lekre småkjeks med både hvit og mørk sjokolade, som er perfekte å gi bort til for eksempel jul. Så enkelt og så vakkert kan det altså gjøres! Disse småkakene er Peggy Nordvik fra Sandnes sitt bidrag i TINE og KKs "Søte, spiselige gaver"-konkurranse.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 125 g
    TINE® Meierismør , romtemperert
  • 100 g
    melis
  • 1 stk
    egg
  • 200 g
    hvetemel
  • 1 ss
    potetmel
  • 2 ss
    kakao
  • 50 g
    mørk sjokolade , smeltet
  • 50 g
    hvit sjokolade , smeltet

Slik gjør du det

  1. 1

    Denne oppskriften gir ca 40 kaker. For å få det beste resultatet, skal deigen hvile i minst 1 time før kjeksen stikkes ut.

  2. 2

    Visp smør og melis sammen. Rør inn egget, ha i hvetemel sammen med potetmel.

  3. 3

    Del deigen i to. I den ene halvdelen røres den smeltede hvite sjokoladen inn. I den andre halvdelen røres kakaoen inn sammen med den smeltede mørke sjokoladen. La den ferdige deigen hvilke i kjøleskapet i minst 1 time.

  4. 4

    Sett stekeovnen på 180 °C. Finn fram pepperkakeformer og stekeplate med bakepapir.

  5. 5

    Kjevle ut deigen og stikk ut kjeksene. Du trenger to like former i ulik størrelse. Legg en lys og en mørk deig på hverandre, slik vist på bildet. Stek midt i ovnen i ca 10-12 minutter. Avkjøl de ferdig stekte kjeksene på rist.

Tips

Hvis du greier å avse noen av disse lekre kjeksene, kan du jo for eksempel bruke de som juletrepynt. Men da må du huske å lage et hull til tråden før de settes i stekeovnen.

Del denne oppskriften: