Brun-hvite kjeks
Utfordrende•30 min min
Lekre småkjeks med både hvit og mørk sjokolade, som er perfekte å gi bort til for eksempel jul. Så enkelt og så vakkert kan det altså gjøres! Disse småkakene er Peggy Nordvik fra Sandnes sitt bidrag i TINE og KKs "Søte, spiselige gaver"-konkurranse.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
125 gTINE® Meierismør , romtemperert
-
100 gmelis
-
1 stkegg
-
200 ghvetemel
-
1 sspotetmel
-
2 sskakao
-
50 gmørk sjokolade , smeltet
-
50 ghvit sjokolade , smeltet
Slik gjør du det
-
1
Denne oppskriften gir ca 40 kaker. For å få det beste resultatet, skal deigen hvile i minst 1 time før kjeksen stikkes ut.
-
2
Visp smør og melis sammen. Rør inn egget, ha i hvetemel sammen med potetmel.
-
3
Del deigen i to. I den ene halvdelen røres den smeltede hvite sjokoladen inn. I den andre halvdelen røres kakaoen inn sammen med den smeltede mørke sjokoladen. La den ferdige deigen hvilke i kjøleskapet i minst 1 time.
-
4
Sett stekeovnen på 180 °C. Finn fram pepperkakeformer og stekeplate med bakepapir.
-
5
Kjevle ut deigen og stikk ut kjeksene. Du trenger to like former i ulik størrelse. Legg en lys og en mørk deig på hverandre, slik vist på bildet. Stek midt i ovnen i ca 10-12 minutter. Avkjøl de ferdig stekte kjeksene på rist.