Havremakroner

Havrekaker

Kommentarer 27
  • Enkel
  • 30 min
Deilige havrekjeks hører julen til. Aller helst skal jo julekaker være hjemmebakte, så da er det bare å finne fram ingrediensene og sette i gang med denne enkle, gode oppskriften.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk egg
1 ½ dl sukker
50 g TINE Meierismør
4 dl lettkokte havregryn
1 ts bakepulver

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 190 °C og ta fram et stekebrett med bakepapir.
    2. Smelt smør og la det avkjøles til romtemperatur.
    3. Visp egg og sukker til en luftig og lett eggedosis. Deretter tilsetter du det avkjølte smøret og vender forsiktig inn havregryn og bakepulver. Bland alt forsiktig sammen med en slikkepott. La røren stå å svelle 10 minutter i kjøleskap.
      Tips!

      Om røren er for løs kan du tilsette mer havregryn, det hjelper også å la røren hvile avkjølt i 10 minutter. Ta gjerne en test og form en liten havremakrontopp, den skal ikke flyte mye utover.

    4. Bruk to teskjeer og legg røren i små topper på stekebrettet. Stek havrekakene gylne i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Hvis du ønsker kan du dyppe toppene i smeltet sjokolade, for å få en enda søtere smak på kakene.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Miriam

    2 år siden
    Veldig gode

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Miriam, Så hyggelig å se at de falt i smak:) God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Kristin

    3 år siden
    Hei! Hvor mange makroner blir det med 2 egg, sånn ca.?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kristin, Som vi skriver i oppskriften så gir denne oppskriften cirka 25 til 30 havremakroner. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Wenche Enge

    3 år siden
    Veldig gode tynne og sprø

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Wenche, Tusen takk for den hyggelige tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


  • Isabel

    3 år siden
    Veldig god

    Kommenter  (7)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Isabel, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)

    • joachim

      3 år siden
      aldri smakt de før

      Kommenter  (1)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        3 år siden
        Hei Joachim, Da må du prøve å bake de. Alle kule gutter baker, vettu ;)

        Kommenter  (0)


  • Ole

    4 år siden
    Hei. Hvor i ovnen skal de stekes?

    Kommenter  (7)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Ole, De skal stekes midt i ovnen :)

      Kommenter  (0)


  • Lise

    4 år siden
    Disse bli havreflarn/havrekjeks. Røra renner utover selv med 5dl havregryn. Har brukt andre oppskrifter før som ikke ble sånn..

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Lise, Det beklager jeg, håper i hvert fall at de smakte godt. Her er noen tips til å få makronene til å holde seg som topper: Det er viktig at eggedosisen piskes tykk og hvit. Deretter er det viktig at godt avkjølt smør og resten av ingrediensene vendes forsiktig inn i eggedosisen. Å la røren stå kjølig og svelle i 10 minutter er også et godt tips. Jeg skal legge dette inn som tips i oppskriften - takk for tilbakemeldingen.

      Kommenter  (1)


  • Guro

    4 år siden
    Mine ble veldig løse og falt fra hverandre. Hva gjør jeg galt? Første brettet mitt ble også flate som havreflarn, men det ble bedre etter at røra hadde stått i kjøleskapet.

    Kommenter  (1)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Hei Guro Eggedosisen må være tykk og hvit, og smøret og resten av ingrediensene skal vendes lett inn i eggedosisen. Om røren blir for løs, kan du tilsette litt mer havregryn. Som du har erfart har røren godt av å bli avkjølt for den settes ut i "klikker" på stekebrettet. Håper at du vil prøve å lage havremakroner igjen.

      Kommenter  (0)


  • Maria

    4 år siden
    Hei! Bare et tips. Sett røra i kjøleskapet en stund så smøret i den hardner litt før du former makronene. Da flyter de ikke så mye utover :)

    Kommenter  (2)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Takk for godt tips, Maria!

      Kommenter  (0)


  • linev

    4 år siden
    Hei, jeg sitter her og skal akkurat til å bake disse igjen. Sitter og ser på kommentaren min fra sist gang, da jeg ikke hadde smakt enda. Men det gjorde jeg i jula som var, og de svarte helt klart til forventningene. Det finnes mange mange forskjellige oppskrifter på havremakroner, men jeg velger denne -i år også 😊 nydelige, rett og slett

    Kommenter  (3)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Linev, Det var veldig hyggelig å høre! God baking :)

      Kommenter  (0)


  • Eirin Therese

    5 år siden
    Eg fekk bare laget 9 stk uta av denne oppskriften.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Eirin, Takk for tilbakemelding. Makronene skal være ganske små, laget du dem kanskje litt store? Håper uansett at makronene falt i smak!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat