Kokosmakroner

(561)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det finnes knapt noen enklere julekaker å lage enn kokosmakroner. Denne julebaksten av kokos er noe mange baker til jul og er gjerne en favoritt hos de yngste.

Antall stykker

Ingredienser

50 gsmeltet TINE Meierismør
2 stkegg
125 gsukker
300 gkokosmasse (ca.)
1 sshvetemel
½ tsbakepulver
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200°C og ta fram et stekebrett med bakepapir.
    2. Smelt smøret og la det avkjøles. I mellomtiden pisker du eggedosis av egg og sukker til den er lett og luftig. Rør i kokosmasse, mel, bakepulver og avkjølt smør.

      Tips:

      Hvis deigen blir for flytende, må du fylle i litt mer kokosmasse for å forhindre at kakene flyter ut under steking og blir flate.

    3. Sett deigen som topper med to teskjeer på stekeplaten.
    4. Stek kakene i ca 10 minutter til de er fine og gylne. Avkjøl umiddelbart på rist og oppbevar kokosmakronene i tett boks.

Tips:

For å lage en annen vri på småkakene, kan du gjerne dyppe toppene i smeltet sjokolade.

 Les kommentarer (78)

Kommentarer

  Legg til kommentar