Kokosmakroner

Kokosmakroner

85
  • Enkel
  • 20 min
En rask og enkel oppskrift på kokosmakroner med hele egg. Denne oppskriften er morsom å lage sammen med barna.

Ingredienser

50 g smeltet TINE Meierismør
2 stk egg
125 g sukker
300 g kokosmasse (ca.)
1 ss hvetemel
½ ts bakepulver

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200°C og ta fram et stekebrett med bakepapir.
    2. Smelt smøret og la det avkjøles. I mellomtiden pisker du eggedosis av egg og sukker til den er lett og luftig. Rør i kokosmasse, mel, bakepulver og avkjølt smør.
      Tips

      Hvis deigen blir for flytende, må du fylle i litt mer kokosmasse for å forhindre at kakene flyter ut under steking og blir flate.

    3. Sett deigen som topper med to teskjeer på stekeplaten.
    4. Stek kakene i ca 10 minutter til de er fine og gylne. Avkjøl umiddelbart på rist og oppbevar kokosmakronene i tett boks.
Tips

For å lage en annen vri på småkakene, kan du gjerne dyppe toppene i smeltet sjokolade.

Kommentarer

  • Cathrine Hele

    12 måneder siden
    Kan man sløyfe hvetemelet i kokosmakronene? Skal lage de til ei med glutenallergi

     (2)

    • Siv Mette Moshagen

      12 måneder siden
      Bytt hvetemel med jyttemel eller fint gulenfritt mel lik mengde.

       (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Cathrine,

      Ja, du kan enten sløyfe det eller erstatte det med glutenfritt mel :) Lykke til!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat