Kokosmakroner

Kokosmakroner

85
644
Enkel20 min
En rask og enkel oppskrift på kokosmakroner med hele egg. Denne oppskriften er morsom å lage sammen med barna.

Ingredienser

Antall stykker

  • 50 g
  • 2 stk
    egg
  • 125 g
    sukker
  • 300 g
    kokosmasse (ca.)
  • 1 ss
    hvetemel
  • ½ ts
    bakepulver

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200°C og ta fram et stekebrett med bakepapir.

  2. 2

    Smelt smøret og la det avkjøles. I mellomtiden pisker du eggedosis av egg og sukker til den er lett og luftig. Rør i kokosmasse, mel, bakepulver og avkjølt smør.

    Tips

    Hvis deigen blir for flytende, må du fylle i litt mer kokosmasse for å forhindre at kakene flyter ut under steking og blir flate.

  3. 3

    Sett deigen som topper med to teskjeer på stekeplaten.

  4. 4

    Stek kakene i ca 10 minutter til de er fine og gylne. Avkjøl umiddelbart på rist og oppbevar kokosmakronene i tett boks.

Tips

For å lage en annen vri på småkakene, kan du gjerne dyppe toppene i smeltet sjokolade.

Del denne oppskriften: