Kokosmakroner

Kokosmakroner

Kommentarer 82
  • Enkel
  • 20 min
Det finnes knapt noen enklere julekaker å lage enn kokosmakroner. Denne julebaksten av kokos er noe mange baker til jul og er gjerne en favoritt hos de yngste.

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g smeltet TINE Meierismør
2 stk egg
125 g sukker
300 g kokosmasse (ca.)
1 ss hvetemel
½ ts bakepulver

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200°C og ta fram et stekebrett med bakepapir.
    2. Smelt smøret og la det avkjøles. I mellomtiden pisker du eggedosis av egg og sukker til den er lett og luftig. Rør i kokosmasse, mel, bakepulver og avkjølt smør.
      Tips!

      Hvis deigen blir for flytende, må du fylle i litt mer kokosmasse for å forhindre at kakene flyter ut under steking og blir flate.

    3. Sett deigen som topper med to teskjeer på stekeplaten.
    4. Stek kakene i ca 10 minutter til de er fine og gylne. Avkjøl umiddelbart på rist og oppbevar kokosmakronene i tett boks.
Tips!

For å lage en annen vri på småkakene, kan du gjerne dyppe toppene i smeltet sjokolade.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Laialy

    11 måneder siden
    Hei ?? skal vi bruke kun eggehvite eller helle eggene.
    Takk

    Kommenter  (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei på deg! I denne oppskriften skal man bruke hele egget og ikke bare eggehvite. Lykke til med bakingen!

      Kommenter  (2)


  • Maria Fure Hansen

    11 måneder siden
    Hei!
    Dere bør jo skrive i oppskrift at det er 2 eggehviter og ikke 2 stk egg!
    Brukte to hele egg og kokosmakronene ble helt mislykka!:(

    Kommenter  (1)

    • Sindre , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Maria! Så kjedelig å høre at kokosmakronene ble mislykket, man skal bruke hele egg og ikke bare eggehvite i denne oppskriften.

      Kommenter  (0)


  • lisa

    1 år siden
    hei, lurer på om det er 300 gram eller 300 ml kokosmasse, på oppskriften står det 300 g, men føler det kommer til å være alt for masse

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Lise,

      Det stemmer at det skal være 300 gram kokosmasse :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Pia

    2 år siden
    Hei! Satte nettop kakene i ovnen og gleder meg til resultatet?? Er bare 13 år og elsker og bake, nå baker jeg masse til nyttårsaften og håper jeg valgte rette oppskrift, om kokosmakronene blir vellykket kommer jeg garantert til og skjekke ut fler av oppskriftene her fra?? Hilsen BakegladeJenta????

    Kommenter  (6)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Pia, Så bra at du prøver ut vår oppskrift :) Ble resultatet bra? Håper det smakte og fortsett å bak!

      Kommenter  (15)


  • Antonie

    3 år siden
    Tips - Skriv gjerne at man må piske eggidosis lenge... Jeg har pisket min alt for lite. Også fint å skrive at man må se litt ann mengde kokos.. Og skal det være store eller små egg?? Jeg har aldri laget dette før og føler at røren min ble veldig tørr og at det ikke hang sammen da jeg skulle få det på bakepapiret. Tisatte litt mer smør og ekstra egg og da ble det bedre. Venter spent på resultatet som står i ovnen nå...

    Kommenter  (9)

    • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

      3 år siden
      Hei Antonie, Takk for tilbakemeldingen! Vi skal se på oppskriften og vi kommer til å gjøre eventuelle endringer som må til for at oppskriften skal være så tydelig som mulig :) Håper dine kokosmakroner ble bra :)

      Kommenter  (7)


  • Cathrine Floen Gudbrandsen

    3 år siden
    Veldig fin oppskrift! Bra resultat :) rant ikke utover!

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Cathrine, Så hyggelig å høre. Tusen takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (3)


  • Guri

    3 år siden
    Disse kokosmakronene ble rett og slett skikkelig gode! Jeg skal lage enda en porsjon i morgen;) Jeg brukte dessertskjeer (barneskjeer) og fikk 1,5 brett.

    Kommenter  (9)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Guri, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (6)


  • Julie

    3 år siden
    Hei, hvor mange blir dette? Med en porsjon

    Kommenter  (0)

    • Amalie

      3 år siden
      Jeg lagde dem i litt god størrelse, da blir de saftige og ikke tørre - da fikk jeg 12 stk! Brukte spiseskjeer istedet for teskjeer :)

      Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Julie, Denne oppskriften gir 25 til 30 middels store kokosmakroner. Men som du ser Amailie skriver over, så kan du lage de litt større, men da får du selvsagt færre kokosmakroner :)

      Kommenter  (0)


  • mathilda

    3 år siden
    Veldig god og rask oppskrift Enkel for barn og forstå

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Mathilda, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


  • Jorunn Sundstrøm

    3 år siden
    Disse ble kjempegode. Hadde bare en pose kokosmasse (250 g), men det ble akkurat passe, synes jeg😊

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Jorunn, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat