Håndkle og blad
Kokosmakroner
(629629)

Kokosmakroner

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det finnes knapt noen enklere julekaker å lage enn kokosmakroner. Denne julebaksten av kokos er noe mange baker til jul og er gjerne en favoritt hos de yngste.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

50 gsmeltet TINE Meierismør
2 stkegg
125 gsukker
300 gkokosmasse (ca.)
1 sshvetemel
½ tsbakepulver
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200°C og ta fram et stekebrett med bakepapir.
    2. Smelt smøret og la det avkjøles. I mellomtiden pisker du eggedosis av egg og sukker til den er lett og luftig. Rør i kokosmasse, mel, bakepulver og avkjølt smør.
      Blått hjerte
      Tips!

      Hvis deigen blir for flytende, må du fylle i litt mer kokosmasse for å forhindre at kakene flyter ut under steking og blir flate.

    3. Sett deigen som topper med to teskjeer på stekeplaten.
    4. Stek kakene i ca 10 minutter til de er fine og gylne. Avkjøl umiddelbart på rist og oppbevar kokosmakronene i tett boks.
Blått hjerte
Tips!

For å lage en annen vri på småkakene, kan du gjerne dyppe toppene i smeltet sjokolade.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat